Valdas Adamkus prakalbo apie savo ir žmonos būklę: siunčia vieną žinią žmonėms

(4)

Naujienų portalui tv3.lt Prezidentas Valdas Adamkus (95) pasidžiaugė, kad šiuo metu jo ir žmonos Almos Adamkienės (94) savijauta stabili. Taip pat, stebėdamas šiuo metu politines aktualijas Prezidentas prasitarė, kad nesutinka su žmonėmis, kurie kelia paniką, siūlo nebedaryti klaidų, kurios daro neigiamą įtaką Lietuvai.

Daugiau nei prieš metus insultą patyrusi Alma Adamkienė, kaip anksčiau naujienų portalui tv3.lt pasakojo Valdas Adamkus, po patirtų sveikatos negalavimų atsigauna sunkiai. Tačiau, šįkart susisiekus su Ekscelencija, džiugina tai, kad jokios kitos ligos nepuola, bendra savijauta – gerėja.

„Vienu atsakymu galiu pasakyti, kad jokių pasikeitimų nėra, ligų taip pat. Niekur su Alma nesirodome, tikimės, kad taip apsisaugosime. Šiuo metu, galima sakyti, kad taip, bendra savijauta gera“, – teigia Prezidentas Valdas Adamkus.

Padeda žmonėms

Pasiteiravus, kaip šiuo metu Valdas ir Alma Adamkai namuose leidžia laisvalaikį, Prezidentas prasitarė, kad stengiasi, kiek galėdamas padirbti, nuvykti į Prezidentūrą.

„Šiomis dienomis dirbu, kaip tik kalbu iš Prezidentūros. Nepersistengiu, tačiau vis tiek atvažiuoju, pažiūriu, jeigu yra kokių reikalų, juos kartu su asistente sutvarkome ir po to, kaip sakant, grįžtu į namus“, – pasakoja Prezidentas.

V. Adamkus tikina, kad darbuojasi tiek, kiek leidžia jėgos, tačiau visada palaiko kontaktą su žmonėmis, kurie kreipiasi tiesiogiai dėl tam tikrų reikalų, ar kažkuo domisi. Saugodami sveikatą Adamkai didžiąją laiko dalį praleidžia namuose, todėl laisvą laiką išnaudoja mielai veiklai:

„Man laisvalaikis yra knyga ir viskas“, – tikina V. Adamkus.

Stebi politikos lauką

Prastėjant pandeminei situacijai šalyje ir kylant žmonių baimei dėl politinių veiksmų kaimyninėse šalyse, kadenciją baigęs Prezidentas Valdas Adamkus žmonėms turi vieną žinią:

„Galiu pasakyti tiek, kad seku šiek tiek tarptautinę politiką, taip pat akylai seku ir tai, kas darosi Lietuvoje. Neprarandu vilties, į paniką neįkrentu ir galvoju, kad visos problemos vis tiek išsispręs, taip kad su tais, kurie čia bando kelti paniką – nesutinku.

Žinau, kad reikalinga atkreipti dėmesį ir saugoti Lietuvos saugumą, reikia padaryti viską, kad būtume galimai saugesni bendroje Europos Sąjungos sudėtyje. Reikia nedaryti tokių klaidų, kurios kartais padaromos Lietuvoje ir liečia tarptautinę Lietuvos poziciją.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder