Gintarės Karaliūnaitės šeimoje – didelė nelaimė

(3)

Dainininkės Gintarės Karaliūnaitės (43 m.) šeimoje – didelė nelaimė. Sudegė moters mamos, garsios žolinininkės Adelės Karaliūnaitės (76 m.) žolelių cechas.

Pirmoji žinia socialiniuose tinkluose pasidalijo pati A.Karaliūnaitė.

„Šiandien anksti ryte sudegė mano augalų perdirbimo cecho Joniškėlyje gamybinės patalpos ir dalis žaliavų sandėlio. Labai džiaugiausi savo cechu, kuriame taip lengva buvo gaminti augalų sirupus, tyres, pakuoti rinkinius arbatoms. Dirbome tose patalpose apie 20 metų. Pastatą prikėlėme naujam gyvenimui.

Iš seno, apleisto ir nutriušusio namo daugybės nuoširdžių mano pagalbininkų pastangomis jis iš tolo švietė savo nauju vyšniniu stogu ir baltomis sienomis. Dabar liko tik aprūkusios sienos. Dėkoju Joniškėlio, Pasvalio, Pakruojo ir Pušaloto gaisrininkų gelbėtojų brigadoms, kurios apie 4 valandas pasikeisdamos gesino degantį pastatą ir sumaniai išgelbėjo jį nuo visiško sunaikinimo.

Liko nepažeistos gatavų gaminių, šaldiklių, vienas žaliavų sandėlys, siūvykla. Iš gražiojo kruopščiai prižiūrėto žolelių sandėlio, kur saugojimui buvo supakuota nuo rožių žiedlapių iki eglės kankorėžių, nuo gudobelės vaisių iki smulkučių veronikos žiedelių neliko nieko, tik pelenai…

Dabar, praėjus kelioms valandoms po gaisro, širdį skauda ne dėl pastato stogo ar nugriuvusio kamino, o dėl tų taip kruopščiai po vieną žiedelį, vieną šaknelę surinktų, išdžiovintų ir žiemai užmigdytų žolynėlių, turėjusių suteikti sveikatos daugybei žmonių. Miegokit mano žolelės“, – skelbė moteris.

Netrukus žinią pranešė ir G.Karaliūnaitė.

„Šiandien mano šeimoje atsitiko baisi nelaimė! Šianakt sudegė mano mamos žolelių cechas! Sudegė visos žolelių atsargos, gaminiai, įgriuvo stogas… Nerandu žodžių tiesiog, kaip skaudu dėl jos. Beveik 20 metų juodo darbo.

Žinoma, ačiū Dievui, nenukentėjo žmonės. Kviečiu visus, kuriems mano mama padėjo – jei galit, parašykit į jos feisbuko puslapį bent kokį paguodos žodį. O galinčių rimčiau pagelbėti mano šeima taip pat labai lauks. Tikiuos, pavyks atstatyti ir atsigauti po tokios nelaimės...“, – teigė ji.

Aiškėja galimos gaisro aplinkybės Naujienų portalui lrytas.lt susisiekus su G.Karaliūnaite paaiškėjo, kad dėl gaisro galimai kaltas pastato kaminas.

„Kažkas nutiko su kaminu. Nors jis buvo prižiūrimas, valomas, tačiau galimai jau per senas. Gaisras tikriausiai prasidėjo nuo kamino. Įgriuvo pusė stogo, sudegė pagrindinės patalpos, visos žolelių atsargos, sveikas liko tik rūsys“, – apie nelaimės aplinkybes kalbėjo dainininkė.

G.Karaliūnaitė antrino, kad ši nelaimė jos šeimoje – ne pirmoji. Vis dėlto, gaisras ypatingai skaudžiai palietė tiek ją, tiek ir, žinoma, jos mamą.

„Geriau jau būtų kas nors kitas sudegę. Šalimais yra pastatai, tik ten laikomos ne jos žolelės. Nelaimė kirto per pačią skaudžiausią vietą. Kaip tik prieš šventes mama buvo viską susitvarkiusi, susirūšiavusi, susidėliojusi, džiaugėsi, kad viskas buvo tvarkinga.

Neslėpkime, mamos amžiaus jau nemažas, ji galėtų jau nedirbti. Tačiau dirba dėl žmonių, ji turi daugybę klientų. Buvau išsigandusi, kad mama ne kartą yra viską pradėjusi nuo nulio, žlugęs yra ne vienas verslas, tačiau šį kartą kažkaip ypatingai dėl jos bijau“, – antrino moteris.

G.Karaliūnaitė viliasi, jog žmonės sutiks padėti jos šeimai.

„Tikiuosi, kad žmonės pagelbės. Nes mama yra padėjusi tiek daug žmonių... Gal dabar jie padės ir jai“, – sakė atlikėja. Kol kas tolimesnio veiksmų plano Gintarė ir jos mama nėra numačiusi. Viskas priklauso nuo A.Karaliūnaitės sprendimo.

„Galutinis sprendimas bus mamos, tačiau tai – ir mano, mūsų šeimos pastatas. Jeigu sulauksime pagalbos, stengsimės kuo greičiau atsatyti stogą, lauksime vasaros.

Vėlgi, viskas priklausys nuo pačios mamos. Skaudu, nes atrodo, kad sugriuvo visas pasaulis. Vis tiek, viskas buvo kuriama dvidešimt metų, nuo pačio pirmojo tepaliuko... Atimtas ne tik darbas, atimtas visas gyvenimo būdas“, – teigė dainininkė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder