Detektyvas Seime: kokį žaidimą žaidžia aplinkos ministras K. Mažeika

Prie S. Skvernelio partijos jungiasi ir buvęs aplinkos ministras K. Mažeika

(1)

Prie buvusio premjero Sauliaus Skvernelio buriamos partijos jungiasi ir buvęs aplinkos ministras, Seimo narys „valstietis“ Kęstutis Mažeika.

Jis šeštadienį tai patvirtino BNS.

K. Mažeika vėliau šeštadienį Palangoje vykstančiame Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamajame suvažiavime teigė, kad sprendimą priėmė ir dalis Kalvarijos skyriaus narių.

„Vakar buvo skyriaus susirinkimas ir priėmiau tiek aš, tiek dalis skyriaus narių sprendimą trauktis ir tęsti veiklą – tą, ką pradėjome kartu dar Vyriausybėje, ir su komanda, kuri šiandien dienai, matome, yra patikima“, – žurnalistams sakė Seimo narys.

Jo teigimu, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS) trūksta lyderystės.

„Šiek tiek tos lyderystės trūksta. Galbūt pirmininko vizitas ir tam tikrų atsakymų suteikimas kolegoms bei man pačiam būtų gal daug ką padarę“, – svarstė buvęs aplinkos ministras.

Jis taip pat sakė, kad jungiasi prie S. Skvernelio ir dėl „vietinių konfliktų“ R. Karbauskio partijoje.

„Tie vietiniai konfliktai turbūt išaugo iki tokio lygio, kad reikia pasirinkti – ar tęsti darbus kažkur kitur, ar iš viso pasitraukti“, – kalbėjo K. Mažeika.

Jis penktadienį feisbuke paskelbtame įraše teigė, kad „sunku ir slogu stebėti, kas vyksta su partija“.

Be to, K. Mažeika sakė priėmęs sprendimą „dirbti su komanda, su kuria pasiekėme didžiausią pokytį Lietuvos politikoje“, tačiau tiksliai neįvardino, kad jungiasi prie S. Skvernelio partijos.

R. Karbauskio neinformavo

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS teigė, kad K. Mažeika neinformavo apie tai, jog palieka partiją ir jos frakciją Seime.

„Ne, neinformavo, aš tik skaičiau šiandien kažkokį jo postą (įrašą – BNS) feisbuke, bet ten tikriausiai mintis apie tai yra, kad pas juos buvo konfliktas tarp skyrių, tarp Seimo narių“, – sakė R. Karbauskis.

„Nežinau, gal tai turima omeny, bet man nieko jis nesakė“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ lyderis taip pat teigė nesupratęs ir nežinantis iš įrašo feisbuke, ar K. Mažeika palieka partiją.

„Nežinau, negaliu pasakyt, nesupratau. Iš tikrųjų nesupratau. Žinau, kad konfliktas yra, nes tarp Dainiaus Gaižausko ir K. Mažeikos yra konfliktas, bet aš nežinau, ar jis nusprendė palikti partiją“, – kalbėjo LVŽS pirmininkas.

Jis, be kita ko, sakė, kad K. Mažeikos sprendimas prisijungti prie S. Skvernelio buriamos partijos nustebintų.

„Jis labai gerai žino tokį dalyką, kas ten per partija kuriasi, žino, kas yra Saulius, kokie žmonės ten vienijasi, tai mane labai stebintų, kad jis prie jų jungtųsi, nes ten apie vertybes nėra kalbos. Bet čia jau jo reikalas. Jeigu tas konfliktas tarp kolegų Seimo narių tiek didelis, kad reikia palikti LVŽS ir eiti į partiją, kurią vienija tikslas – valdžia, ir ten bet kas tinka, kas iš kur nors perbėga, tai tokiu atveju jis išeis. Aš negaliu pasakyti, gerbiu abudu – ir Gaižauską, ir Mažeiką“, – svarstė R. Karbauskis.

K. Mažeika dirbo aplinkos ministru S. Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje. Jis „valstiečiams“ priklausė nuo 2008 metų ir vadovavo Marijampolės skyriui, pastaruoju metu – Kalvarijos skyriui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder