Ričardas Baika

Klaipėda neteko žinomo sporto atstovo

(123)

„Vakarų ekspreso“ redakciją pasiekė liūdnos žinios - eidamas 58-uosius gyvenimo metus po kovos su klastinga onkologine liga mirė puikiai žinomas Klaipėdos sporto atstovas, kovinio sporto pradininkas, anksčiau mūsų mieste organizuodavęs itin populiarius „Ringo riterių“ turnyrus Ričardas Baika. 

Ričardas Baika

"...vieniems tu buvai draugas, bičiulis, kolega, kitiems tu buvai mokytojas, treneris, pavyzdys… man Tu buvai ir visada būsi TĖTIS, kurį atsimenu su plačia šypsena veide ir tikėjimu, kad visada viskas bus gerai!", - savo "Facebook" paskyroje rašė velionio dukra Laura Baikaitė.

VE.lt susisiekus su Laura, ji papasakojo daugiau detalių ir atsiminimų apie savo tėtį.

"Jis iki paskutinės akimirkos tikėjo, kad nugalės onkologinę ligą, bet deja, jo gyvybė staiga užgeso Klaipėdos hospise. Man tėtis visada išliks disciplinos, geros nuotaikos ir motyvacijos pavyzdys. Aš pati vaikystėje sportavau pas tėtį ir jam visi sportuojantys būdavo lygūs - nesvarbu, ar ateina svetimas vaikas ar jo paties vaikas. Jis buvo visada motyvuojantis ir besišypsantis...", - sunkiai tramdydama susijaudinimo jausmus VE.lt sakė L. Baikaitė.  

Ričardas Baika

Pastaraisiais metais R. Baika buvo susitelkęs į dvasinius dalykus ir kovą su liga.

Dar 2002 metais R. Baika, duodamas interviu "Vakarų ekspresui" pabrėžė dvasinius dalykus ir jų svarbą.

"Išbandžiau labai daug sporto šakų. Traukė sporto filosofinė dalis. Romantiškajame savo gyvenimo periode, šešiolikos metų, gilindamasis į brutaliąją smogiamąją pusę supratau, kad menas nugalėti nereiškia prilupti žmogų.

Pradėjau suvokti Rytų išmintį - aukščiausias kovos meno lygmuo - priešininką paversti sąjungininku. Treneriu tapau grįžęs į gimtąją Klaipėdą iš kariuomenės: išsiblaškė draugai, dauguma sportininkų ėmėsi verslo, kiti užsidarė šeimose.

Norėjau likti sporte, todėl įsteigiau savo klubą. Tiesa, pradėjau treniruoti 1984-aisiais, o klubą įkūriau 1991-aisiais. Pajutau, kad man svarbiau pasistatyti ringą nei nusipirkti automobilį." 

Jo buvusių auklėtinių teigimu, šie žodžiai daug ką pasako apie žmogiškąjį nuoširdumą ir gerumą. 

Atsisveikinti ir palydėti Ričardą Baiką į paskutinę jo kelionę galima sausio 28 dieną nuo 10 val "Aterna" laidojimo namuose (Šilutės pl. 48b) didžiojoje Angelų salėje. 10 val mišios Šv. Brunono bažnyčioje. 15.30 val. urnos išvežimas į Lėbartų kapines.

"Tėtį galite pagerbti vienu baltu rožės žiedu", - sakė L Baikaitė.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder