Uostamiesčio jaunimo gaujų karą laimėjo policininkai

(20)

Su organizuotu nusikalstamumu kovojantys pajūrio policininkai dar kartą įrodė, kad ne veltui laikomi vienais geriausių visoje šalyje. Laiku sureagavę į kilusius kruvinus konfliktus, jie laiko rato atgal pasukti neleido ir greitai nutraukė beįsiplieskiantį brutalų Klaipėdos nusikalstamų jaunimo grupuočių karą.

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai baigė narplioti nusikaltimus, kurie padaryti per jaunosios kartos nusikaltėlių tarpusavio santykių aiškinimąsi.

Teisėsaugininkai įsikišo pačiu laiku. Neabejojama, kad priešingu atveju kraujo pralieta būtų labai daug.

Prieš Klaipėdos apygardos teismą netrukus stos šeši 20-26 metų klaipėdiečiai. Vienos grupuotės nariai kaltinami pasikėsinę sunkiai sutrikdyti dviejų asmenų sveikatą.

Du iš jų bus teisiami ir dėl turto pagrobimo panaudojus šaunamąjį ginklą. Dar keliems teks atsakyti ir už neteisėtą disponavimą dideliu kiekiu šaudmenų, nešaunamaisiais ginklais bei narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Griežčiausia už šiuos nusikaltimus gresianti bausmė - iki 12 metų nelaisvės.

Įtarimai buvo pareikšti ir daugiau asmenų. Dar trys jaunuoliai apklausti kaip specialieji liudytojai. Byloje yra duomenų, kad jie galimai padarė nusikaltimus, tačiau jų nepakanka įtariamųjų statusui suteikti.

Nesutarimai tarp uostamiesčio jaunimo nusikalstamų grupuočių prasidėjo prieš beveik pustrečių metų. Santykius aiškintasi brutaliais būdais.
2019 metų spalį Rimkuose sužalotas ir apiplėštas jaunuolis. Žaizdos galvoje, krūtinėje, nugaroje ir kitose kūno vietose padarytos kirviu bei šaudant iš ginklo.

Nukentėjusiajam nesunkiai sutrikdyta sveikata bei padaryta 260 eurų turtinė žala.

Nors nusikaltėliai pagrobė pinigus ir bliuzoną, nustatyta, kad tikrasis jų tikslas - parodomoji keršto akcija.

Ją įvykdė du kaltinimų sulaukę klaipėdiečiai, kuriems talkino dar du asmenys. Pastarųjų veiksmai bus vertinami atskirtuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Į gaują susibūrę minėti užpuolikai ir jų bendrai pajūrio nusikalstamame pasaulyje „ieškojo vietos po saule“.

Konfliktuodami ir siekdami susidoroti su teisėsaugai žinomais asmenimis, jie surengė dar du išpuolius.

Pirmasis, 2020 metų birželį, baigėsi nesėkmingai. Dėl asmeninių nesutarimų siekta atkeršyti dviem asmenims, sunkiai sutrikdant jų sveikatą.

Minėtas šešetas aukų ieškojo automobiliu važinėdamas po Klaipėdos miestą. Tačiau surasti ir užpulti jaunuoliai aktyviai pasipriešino bei apsigynė.

Užpuolikams teko patiems sprukti.

Nieko nelaukus, iškviestas pastiprinimas iš Šiaulių ir tą pačią dieną suplanuotas dar vienas užpuolimas. Jam pasiruošta rimčiau. Apsiginkluota mačete, kirviu bei peiliu.

Nors varžovai ir iškviesti į susitikimą, įsikišo operatyvinę informaciją gavę policininkai. Nusikaltimas užkardytas ir kaltinamiesiems sutartos vietos pasiekti nepavyko.

Gaujos nariai sulaikyti per didelio masto operaciją, kurioje dalyvavo Klaipėdos ir Šiaulių kriminalistai.

Abiejuose miestuose atlikus per 10 kratų, rasta apie 30 tūkstančių iš nusikalstamos veiklos gautų eurų, didelis kiekis pneumatinių ir dujinių ginklų, per 500 šovinių, žmonėms žaloti skirtas kastetas, peilis-kastetas, peiliai, metaliniai strypai ir kirviai, narkotinės bei psichotropinės  (beveik 19 gramų kokaino, kanapės, bromazepamas), dopingo medžiagos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder