Steponas Januška parengė vertingą leidinį bliuzo atlikėjams

(5)

Dainininkas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Muzikos katedros docentas Steponas Januška išleido naują knygą "Bliuzo fantazijos", kurioje sudėtos instrumentinės autorinės muzikos natos ir kompaktinis diskas su pateiktų kūrinių įrašu.

Knygoje „Bliuzo fantazijos" yra 12 autorinių bliuzų, kurie atspindi skirtingas nuotaikas, rezonuoja su 12 mėnesių bėgyje kintančia Lietuvos gamta. Juos galima atlikti įvairiais instrumentais.

Pagal natas parinkau ir džiazo skiemenis, kad kūrinius galėtų dainuoti džiazo vokalistai. Kiekvienas muzikantas pateiktas kompozicijas gali išplėtoti, tobulinti", - sakė "Vakarų ekspresui" S. Januška.

Pasak atlikėjo, kiekvienam dainininkui kasdienėms treniruotėms didelė vertybė yra kūrinių instrumentinės fonogramos arba ta versija, kurią atlieka autorius. 

„Jas gauti būna gana sudėtinga. Tad užbėgdamas įvykiams už akių įrašiau pateiktų kūrinių kompaktinį diską, kuris pridedamas kaip knygos priedas ir neatsiejama jos dalis.

Aš pats kūrinius įdainavau, o man juos atlikti padėjo puiki Klaipėdos muzikantų komanda: Algis Kilis (saksofonas), Paulius Stonkus (bosinė gitara),  Arnoldas Jankūnas (klavišiniai), Viačeslav Krasnopiorov (mušamieji). Muziką leidybai savo studijoje paruošė žinomas uostamiesčio dainininkas ir muzikantas Mindaugas Putna.

Dizainerė Jūratė Bizauskienė sukūrė „bliuzovą" knygos viršelį", - vardijo prie leidinio prisidėjusius bičiulius S. Januška.

Pasak pašnekovo, knygos ir kompaktinio disko parengimo procesas nebuvo greitas ir užtruko net dvejus metus.

„Aš pats maketavau natas. Šis darbas reikalauja ypač didelio atidumo ir kruopštumo, jo nepaskubinsi", - aiškino dainininkas. 

„Bliuzo fantazijos" - jau penkta S. Januškos autorinė knyga. Ją įsigyti galima tiesiogiai iš autoriaus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder