Gatvės lenktynės finišavo Anapilyje

(13)

Garbingo amžiaus vairuotojos neatsargumas ir jauno vairuotojo galimai viršytas saugus greitis vienam iš jų kainavo gyvybę. Nuo patirtų sužalojimų klaipėdiečius sukrėtusio eismo įvykio vietoje mirusio vaikino kūną iš sumaitoto automobilio ištraukė ugniagesiai. Įtariama, kad tragiškai baigėsi naktinės gatvės lenktynės.

Jau prigulusius ar prie televizorių ilgiau vakarojusius pietinės Klaipėdos dalies gyventojus pro langus trečiadienį žvilgtelėti privertė iš gatvės atsklidęs labai garsus trenksmas.

Po kelių minučių pasigirdę specialiųjų tarnybų automobilių sirenų garsai tik patvirtino, kad atsitiko kažkas negero.

Kraupi avarija apie 23.11 val. įvyko Šilutės plento ir Smiltelės gatvių sankryžoje. Pirminiais duomenimis, nuo Rimkų pusės plentu atvažiavusi ir į kairę sukusi 73 metų pensininkės vairuojama „Toyota Corolla Verso“ nepraleido ir susidūrė (priekine dešinės pusės dalimi) su tiesiai važiavusia „Honda Civic“.

Pastarąją vairavo 23 metų jaunuolis. Nuo patirtų sužalojimų jis mirė avarijos vietoje. Iš sumaitotos mašinos jo kūną ištraukė ugniagesiai.

Medikų pagalbos prireikė sužeistai 75 metų „Toyota Corolla Verso“ keleivei. Nukentėjusioji, kurią iš mašinos taip pat išlaisvino ugniagesiai, nugabenta į ligoninę ir į ją paguldyta.

„Toyota Corolla Verso“ vairavusi senjorė buvo blaivi.

Liudytojų teigimu, „Honda Civic“ važiavo dideliu greičiu, kuris galėjo siekti mažiausiai 90 kilometrų per valandą.

Po susidūrimo su „Toyota“ automobilis dar atsitrenkė ir į gatvėje stovintį BMW 330D.

Ištyrus paimtą kraujo mėginį paaiškės, ar jaunuolis prie vairo sėdo blaivus.

Klaipėdos apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vairuotojo padaryto kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, per kurį žuvo žmogus.

Už šį nusikaltimą gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

Kol kas oficialiai nepatvirtintais duomenimis, „Honda Civic“ vairuotojas galėjo lenktyniauti su kitu automobiliu.

Abu jie susitiko prie sankryžos su Statybininkų prospektu. Po avarijos antrasis galimų lenktynių dalyvis nuvažiavo net nestabtelėjęs pažiūrėti, kas įvyko.

Šilutės plento ir Smiltelės gatvės sankryža yra reguliuojama šviesoforais. Tačiau nuo 23 val. jie yra paliekami dirbti naktiniu budėjimo režimu (mirksi tik geltonas signalas), tad vairuotojai privalo vadovautis kelio ženklais.

Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika patikino, kad kuo greičiau bus prašoma šioje sankryžoje šviesoforų neišjungti.

„Turime informacijos, kad šioje vietoje jaunimas mėgsta padaryti nelegalias lenktynes. Todėl šviesoforai ir naktį šioje sankryžoje privalo veikti. Dabar mes tarsi dirbtinai padarome lenktynių trasą. Matome, kokias nelaimes tai prišaukia“, - teigė M. Džermeika.

Kelių kilometrų ilgio Šilutės plento atkarpoje nuo Vingio gatvės iki Jūrininkų prospekto, išskyrus vietas ties sankryžomis, leistinas iki 70 kilometrų per valandą greitis.

Naktį išjungus sankryžoje su Smiltelės gatve esančius šviesoforus, jokių kliūčių prasilėkti pagrindiniu keliu su vėjeliu nebelieka.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK atstovės Astos Kažukauskienės, nuo šių metų pradžios iki birželio 30 d. uostamiestyje įvykusiose avarijose žuvo trys žmones. Visoje Klaipėdos apskrityje - šeši.

Per tą patį praėjusiųjų metų laikotarpį uostamiestyje avarijose žuvusiųjų nebuvo, apskrityje - septyni.

FB grupės „Klaipėdos Reidai II“ nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder