Nors kainos pakilo, pajūryje lietuviai vis dar švaistosi pinigais – vietinius neramina kita problema

(1)

Preiloje ankstus rytas. Čia esančioje bibliotekoje poilsiautojų, norinčių išsirinkti knygą, netrūksta. „Lietuvos ryto“ kalbinti žmonės džiūgauja, kad atostogas gali leisti skaitydami knygas, o ir vaikai turi veiklos. Mat geriausias laiko leidimas jiems yra būtent su knygomis rankose.

 

Atsinaujinusi biblioteka duris atvėrė prieš sezono pradžią.

Daug skaito tiek vietiniai, tiek poilsiautojai, patikino bibliotekininkė Kristina Stasiūnaitienė. „Jau nuo pernai laukia šitos bibliotekos. Visi, kas ateina ir pamato – džiaugiasi. Preiloje čia tikras įvykis“, – komentavo bibliotekininkė.

Neringa šį sezoną poilsiautojus pasitinka gerokai atsinaujinusi. Štai į Nidą atvykusių poilsiautojų laukia naujas takas link Parnidžio kopos, sutvarkytos centrinės miesto erdvės, įrengti nauji dviračių bei pasivaikščiojimo takai.

„Prieš porą metų lipau dar senaisiais laiptais. Šitie patogesni, bet vis tiek kvapą gniaužia. Bet šiaip smagu. Čia visada smagu“, – sakė kalbinta praeivė.

Juolab, Neringos savivaldybės administracijos skyriaus vedėjos Vilmos Kavaliovos teigimu, tiek tėvai, tiek vaikai naujas erdves Nidoje galės atrasti iš naujo. „Kompleksiškai sutvarkytas Urbo kalnas, ant kurio stovi Nidos švyturys, įrengtas edukacinis takas“, – vardijo ji.

Tuo metu Neringos meras Darius Jasaitis atkreipė dėmesį, kad yra ir naujų dviračių takų, kurie saugiai tarpusavyje sujungti. „Tinklus plečiame ir tikimės, kad turistai bus patenkinti“, – dėstė D.Jasaitis.

Poilsiautojai vasaros atostogoms ruošėsi nuo rudens.

„Tikrieji Neringos fanai rezervacijas atlieka nelaukdami vasaros, iškart po atostogų. Tad dalis rezervacijų buvo atlikta jau praėjusiais metais“, – pasakojo V.Kavaliova.

Išlaidaujančiais turistais džiaugiasi ir kurorto verslininkai.

„Startavome labai sėkmingai. Žmonių turim, džiaugiamės jais, o poilsiautojai kol kas tikrai netaupo – leidžia sau viską“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė kavinės „Kuršis“ administratorė Diana Starkutė-Kriukovė. Nidoje galbūt lietuviams viskas atrodo kitaip, pridūrė pašnekovė.

Nors turistų kurorte netrūksta, kainų šuolio išvengti nepavyks, sako verslininkai.

Visgi kalbintos kavinės administratorė pripažino, kad tenka branginti maistą, nes produktų kainos kyla nesuvokiamu greičiu. Jos skaičiavimais, kainos pas juos galėtų kilti nuo 10 iki 20 proc.

Deja, didžioji dalis užsienio turistų Neringą šiemet aplenkia.

„Užsienio šalių Vyriausybių ir vietinio verslo atstovų komunikacija dirba „gerai“ – visus gąsdina karu. Tad turim pripažinti, kad atšaukiamų rezervacijų daugybė ir tai šiek tiek neramina“, – teigė D.Jasaitis.

Mero teigimu, šiemet iškilo ir kita problema: dėl pigių kelionių į užsienį, atšaukiamos viešbučių rezervacijos. Atšauktos ir visos rezervacijos, buvusios iki liepos.

„Bijome pasakyti, kaip bus liepą, bet panašu, kad viešbučiams teks dirbti nebe su grupėmis, o  su pavieniais turistais. O tai sumažins pelnus“, – paaiškino D.Jasaitis. Jo teigimu, rezervacijas atšaukia net ir pastovūs klientai. Kaip sakė pašnekovas, tai greičiausiai susiję su noru keliauti į Turkiją, Egiptą ar Ispaniją.

Neringoje labiausiai užimti mėnesiai išlieka liepa ir rugpjūtis.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

 

„Lietuvos ryto“ televizija

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder