Vizitas pas gydytoją: nepamirškite kaukės

(3)

Jei jūsų laukia vizitas pas gydytoją, patartina nepamiršti veido apsauginės kaukės, ir nors bendros tvarkos nėra, daugelyje vietų ji privaloma. Neturintiems kaukių dauguma gydymo įstaigų jas suteikia nemokamai, tačiau geriausia turėti savo.

Šią savaitę vienoje uostamiesčio gydymo įstaigoje apsilankiusi „Vakarų ekspreso“ skaitytoja Inga sako buvusi sustabdyta vestibiulyje, nes neturėjo kaukės.

„Teiravausi, gal duoda nemokamai ar galima vietoje įsigyti“, - sakė apie galiojančias tvarkas informacijos neturėjusi Inga.

Ji atkreipė dėmesį, kad su šia problema tuo pat metu susidūrė ir dar du lankytojai.

Pasak VšĮ Klaipėdos jūrininkų ligoninės komunikacijos specialistės Jolantos Juškevičienės, nuo gegužės 1 d. Lietuvoje atšaukus ekstremaliąją situaciją dėl Covid-19, Klaipėdos jūrininkų ligoninė grįžo prie iki pandeminio darbo organizavimo, užtikrinant infekcijų kontrolę ir viruso plitimo prevenciją. Šiuo tikslu kiekviena gydymo įstaiga gali nusistatyti savo tvarką.

„Lankytojams išlieka privalomas medicininių veido kaukių arba respiratorių dėvėjimas, siekiant užtikrinti pacientų, jų artimųjų ir ligoninės darbuotojų saugumą“, - sako J. Juškevičienė.

Anot jos, informacija apie kaukių dėvėjimą yra prie įėjimo į ligoninę, taip pat interneto puslapyje. Neturintiems kaukių ligoninė jas suteikia nemokamai, bet „žmonės tuo nepiktnaudžiauja“.

Analogiška tvarka galioja ir VšĮ Klaipėdos respublikinėje ligoninėje.

Ligoninės viešųjų ryšių koordinatorė Marija Gabrienė taip pat patvirtina, kad neturintiems kaukių lankytojams jas suteikia pati gydymo įstaiga.

UAB „Mano šeimos gydytojas“ direktoriaus pavaduotoja Raminta Advilonienė sako, kad visuose įstaigos filialuose lankytojams kaukės yra privalomos nuo liepos vidurio.

„Tokią tvarką įvedėme, kai pradėjo augti susirgimų skaičius COVID-19“, - sakė R. Advilonienė.

Anot jos, lankytojai apie tai informuojami skelbimu prie įėjimo. Dauguma yra sąmoningi ir kaukes turi. Kaukių neturintiems įstaiga kol kas jas duoda nemokamai.

Jei jūsų laukia vizitas į „Northway“ medicinos centrą, tai šiuo metu čia kaukės yra tik rekomenduojamos.

Kadangi situacija dėl viruso plitimo yra kintanti, prieš vizitą pas gydytoją reikėtų pasiteirauti dėl kaukių dėvėjimo, o geriausia visada kaukę turėti su savimi.

Juo labiau kad artėjant rudeniui vis garsiau kalbama apie privalomą veido kaukių dėvėjimo sugrąžinimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder