Tokios muzikalios eisenos Klaipėda dar nematė

(9)

Vienas ryškiausių Jūros šventės akcentų - šventinė eisena  penktadienį miesto gatvėmis. Šiemet dalyvių gausa ji prilygo 2019 metams - jų sulaukta 7-8 tūkstančiai, dalyvavo apie pusšimtis įvairių miesto kolektyvų. Dar niekada klaipėdiečių nedžiugino eisenoje net 7 orkestrai. Šiemet joje daug vandens,  daug garso ir ji buvo transliuojama tiesiogiai. Klaipėdai grojo ir su gimtadieniu sveikino net britų karalienės orkestras.

Taip jau sutapo, kad Karinės jūrų pajėgos šiemet švenčia savo atkūrimo 30-metį. Negana to, Klaipėdai rugpjūčio 1 d. sukanka 770 metų. Tad eisenoje buvo nešami įvairių formų tortai, skambėjo daugybė muzikinių sveikinimų. Ant miestiečių ir miesto svečių galvų buvo gausiai pilamas vanduo.

VšĮ "Klaipėdos šventės" komunikacijos ir rinkodaros vadovė Živilė Putnienė VE.lt sakė, kad šiemet buvo labai sudėtinga rikiuoti šventinės eisenos dalyvius. Kadangi Jūros šventė sutapo su Karinių jūrų pajėgų atkūrimo 30 mečiu, į Lietuvos uostamiestį atplaukė NATO laivų grupė, Baltijos ir kitų šalių karo laivai.
 

Eisenoje dalyvavo net 14 karo laivų įgulos, septyni orkestrai.tad susidurta su labai daug protokolinių dalykų. Aukšto rango užsienio karininkai stebėjo eiseną  bokštelyje, iš kurio Žydrūnas Naujokas komentavo eiseną. "Ji šiemet kaip niekada  labai rimta, tarptautinė ir su militaristiniu prieskoniu", -  šventinę eiseną apibūdino Ž. Putnienė.

AB Vakarų laivų gamykla (VLG) pakvietė į eiseną ne tik savo darbuotojus, bet ir jų šeimų narius. Norėta surinkti 770 žmonių kolektyvą, bet nepavyko, jų susirinko daugiau kaip 1 000. Tai savotiškas rekordas.

Daugiau Klaipėdos miesto įmonių šiemet nusprendė ne puoštis kokiais nors balionais, o investuoti į įvairius pasirodymus.

Eisena iš tikrųjų buvo labai didelė, netelpanti vienoje gatvėje. Ji prasidėjo J. Janonio gatvėje, pasuko į I. Kanto ir  rėmėsi į K. Donelaičio gatvę.

VLG šauniai sveikino miesto gimtadienį jam iškepdama metalinį tortą, kuris buvo vežamas eisenos metu.

Pasak ilgamečio eisenos koordinatoriaus Karolio Pronckaus, tokia gausi eisena buvo tik prieš kovidą 2019-aisiais. Nors šiandieninės eisenos tema buvo "Banguok laisvai", miestui buvo nešami skirtingų pavidalų tortai, ir valgomi, ir ne. Ne kartą giedota "Su gimimo diena". Ant važiuojančių rampų buvo galima išvysti Lietuvos estrados žvaigždes, šaudė ir konfeti patrankos, ir ko tik ten nebuvo.

"Vienas Klaipėdos uosto darbuotojas pasakė: "Šventinė eisena turi būti kuo arčiau Pietų Amerikos. Mes stengiamės, kad ji būtų kuo šiltesnė, kad joje būtų kuo daugiau netikėtumų. Žiūrovams labiausiai patinka garsas ir netikėtumai. Ėjusieji eisenoje kaip visada patyrė didžiulį katarsį, kai jiems mojavo ir plojo kaimynai. Visus mus apėmė pasididžiavimo savo miestu jausmas. Niekada nesame turėję tiek orkestrų, tai buvo labai garsi ir audringa eisena", - VE.lt sakė K. Pronckus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder