Vilius Tarasovas Violeta Riaubiškytė

„Gerai žinome, koks kartais gali būti gyvenimas“

(9)

Kai kuriems žinomiems Lietuvos muzikos atlikėjams karantinas tapo itin sudėtingu išbandymu. Prasidėjusi pandemija ne tik atėmė pagrindinį pajamų šaltinį, bet ir sugriovė nemažai santuokų.

Tačiau dainininkai Vilius ir Violeta Tarasovai sunkųjį laikotarpį įveikė be didesnių problemų ir net atrado save kitose veiklose. Apie naujai atrastą karantino rutiną ir seniai brandintos svajonės išsipildymą „Savaitės ekspresui“ pasakoja Vilius Tarasovas.

Šuns vedžiojimas, sportas, maistas, filmai ir serialai, o kartais - vyno taurė nuotoliniu būdu bendraujant su draugais - kaip sako pats V. Tarasovas, jų šeima karantino laikėsi labai sąžiningai. Didžiąsias metų šventes sutiko kaip ir visi, savo namuose, be tėvų ir gausaus giminių būrio. Bendravimas su artimaisiais visą šį sudėtingą laikotarpį vyko tik naudojantis įvairiomis internetinėmis platformomis.

Pradėjo naują veiklą

Paskutinį savo koncertą uostamiestyje dainininkai surengė paskutinį šeštadienį, prieš paskelbiant šalyje karantiną - spalio 25 dieną.

Violeta Tarasovienė

Violeta Tarasovienė jau seniai svajojo apie savo autorinę kulinarinę laidą. Karantinas tapo puikia proga šį norą paversti realybe.

 

„Buvo labai pozityvus renginys, susirinko daugybė žmonių. Kaip mėgstu pajuokauti, smagiai atidarėme karantiną tik, žinoma, tikėjomės, kad jis bus trumpesnis. Deja, šiek tiek užsitęsė“, - kalbėjo V. Tarasovas.

Kadangi koncertinė veikla visą tą laiką buvo sustojusi, atlikėjai gavo pasiūlymą pradėti filmuoti autorinę kulinarinę laidą.

"Violeta šioje veikloje atrado save, visą gyvenimą svajojo apie tokią laidą.

Mes visada buvome kartu: tiek darbe, tiek namuose, tiek laisvalaikio metu. Ir taip buvo nuo pat pirmos mūsų pažinties dienos. Todėl karantino metu mums niekas nepasikeitė.

Dabar turime nuolatinį užsiėmimą, nuolat svarstome, ką gaminsime. Aš laidoje visada pokštauju, padedu nuskusti kokią nors daržovę... Išmokau gaminti šokoladinius ir bananinius keksiukus. Žodžiu, ir pats po truputį lavėju. Ne tik degustuoju, bet ir prisijungiu prie gaminimo proceso. O vėliau galbūt ir pats pradėsiu gaminti maistą, nebereikės to daryti vien tik Violetai", - juokėsi pašnekovas.

Džiaugėsi tuo, ką turi

Nors dainininkai, taip pat kaip ir dauguma jų kolegų, prarado savo pagrindinį pajamų šaltinį - koncertinę veiklą, be didesnių sunkumų išmoko gyventi pagal savo poreikius.

„Karantino metu stengėmės gyventi pagal galimybes. Aišku, iki to laiko buvome pasitaupę šiek tiek lėšų, o galiausiai ir valstybės paramą gavome. Nors ji ir juokinga, bet juk kažko daug ir nereikia. Nuvažiuojame prie jūros, daug vaikštome, nusiperkame maisto, apsirengiame treningais, ir viskas. Juk į mišką važiuodamas nesipuoši“, - pasakojo dainininkas.

Pasak Viliaus Tarasovo, karantino metu atlikėjai nepajuto didelės trinties, nuolat būdami šalia vienas kito. Mat ir iki pandemijos sutuoktiniai visur ir visada būdavo kartu, tad didelių santykių pokyčių neatsirado.

Nors dainininkai, taip pat kaip ir dauguma jų kolegų, prarado savo pagrindinį pajamų šaltinį - koncertinę veiklą, be didesnių sunkumų išmoko gyventi pagal galimybes.

ūsų mažoji Gabrielė net sako: „Tai kad jums niekas nepasikeitė, jūs vis tiek visada esate kartu.“ Tikrai esame laimingi ir gyvename taip, kaip gyvenome iki šiol. Tik, aišku, jau norėtųsi, kad tos ilgosios atostogos greičiau baigtųsi. Jau norisi sugrįžti į sceną, pasiilgome ir adrenalino, ir žmonių, ir muzikavimo", - kalbėjo atlikėjas.

Nuvažiuojame prie jūros, daug vaikštome, nusiperkame maisto, apsirengiame treningais, ir viskas. Juk į mišką važiuodamas nesipuoši.

Nors koncertai karantino metu nevyko, tačiau dainos kasdien skambėjo pačių atlikėjų namuose. „Per karantiną turėjau progos prisiminti visas savo vaikystės ir paauglystės mėgstamas grupes ir dainas. Per 6 mėnesius perklausiau visus senus mėgstamų grupių kompaktinius diskus. Aš, kaip senais laikais, net sportuodamas namuose pasileisdavau muziką visu garsu ir kilnodamas svarmenis garsiai dainuodavau. Tikrai buvo labai smagu vėl prisiminti seniai pamirštus muzikinius kūrinius“, - džiaugėsi V. Tarasovas.

Ruošiasi koncertinei veiklai

Labiausiai Tarasovai pasiilgo aktyvios sportinės veiklos, todėl atlaisvinus karantino ribojimus pirmiausia apsilankė būtent sporto klube.

„Barų, skirtingai negu Vilniuje gyvenantieji, mes neskubėjome lankyti. Dar net pasijuokėme su draugais, kad barų ir kavinių atidarymas daugumai tapo vienu iš didžiausių įvykių gyvenime. Mums šitai tikrai nebuvo pagrindinis dalykas ir to dar nepadarėme. O pirmoji vieta, kurią aplankėme atlaisvinus karantiną, buvo sporto klubas. Nuo tada, kai sporto klubai atvėrė duris, sportavome kiekvieną dieną“, - apie į vėžes grįžtantį gyvenimą pasakojo pašnekovas.

Abu su Violeta scenoje esame jau 25 metus, tai tikrai žinome, kad būna ir pakilimų, ir pauzių, ir nuosmukių.

Gerai žinoma pora jau ruošiasi ne tik artėjančiam vasaros sezonui, bet ir koncertams.

Po truputį šylant orams, uostamiestyje gyvenanti šeima ne tik ruošia dviračius, bet ir laukia artėjančios vasaros. Nors kol kas dar neaišku, kaip susiklostys nesibaigianti pandeminė situacija, atlikėjai tikisi, kad jau nuo birželio galės pradėti koncertinę veiklą.

„Belieka kartotis dainų žodžius ir visą koncertinę programą“, - juokėsi V. Tarasovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder