Didysis šeimos gynimo maršas – idiotų maršas?

(5)

Neseniai Seime pasirodęs partnerystės įteisinimo projektas, sukėlė didžiules audras tiek tarp politikų, tiek visuomenėje. Viena visuomenės dalis pradėjo aršiai kritikuoti LGBT bendruomenę, net grasinti kitokios orientacijos asmenims. Vienas iš tokių asmenų, kuris sulaukia grasinančių žinučių yra pats Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius, kuris tuo dalijasi aktyviai savo socialiniame tinkle.

Sukilusi visuomenė prieš LGBT bendruomenę mano, jog partnerystės įstatymas prieštarauja LR Konstitucijai, gėjai ir lesbietės sunaikins Lietuvą, nebeliks šeimų. Protestuodami prieš partnerystės įteisinimą Lietuvoje, gegužės 15 dieną (rytoj) vyks „Didysis šeimos gynimo“ maršas. Kuriame susirinks visi tie, kurie protestuoja prieš LGBT ir, kurie gina šeimos vertybes. 

Kita vertus, ar gėjai ir lesbietės nėra žmonės? Ar jie nenori būti laimingi kartu? Ar jie neturi jausmų? Ar, tokios šeimos nenori auginti vaikų? 

Visuomenėje yra įvairių tipų žmonių: neprigirdinčių, neįgalių, protiškai atsilikusių, kitokios orientacijos žmonių ir pan. Žmogus net turintis, kokį nors trūkumą yra laikomas žmogumi. Tai ir kitokios orientacijos žmonės yra žmonės, nes jie turi jausmus ir visus būdingus žmogui požymius.

Bet, kaip patys didžiojo šeimos gynimo maršo dalyviai ir sako, kad homoseksualios šeimos sunaikins tradicines šeima ir prieš tokį įstatymo projektą, kuris įteisins tos pačios lyties asmenų santuoką, reikia priešintis visais įmanomais būdais. Žinoma, LGBT žmonės, kaip ir visi kiti nori būti laimingi, turėti tas pačias teises kaip ir normalios orientacijos žmonės.

Nori ir susituokti, ką vargu, ar būtų įmanomą padaryti Lietuvoje. Kaip ir didžiojo šeimos gynimo maršo dalyviai, taip ir homoseksualūs žmonės irgi turi jausmus, jie verkti irgi moka, įsižeisti irgi, kaip ir pastovėti už savo garbę ir už savo teises, nieko neįžeidžiant. Kaip ir paprasta šeima su vyru ir moterimi, taip ir homoseksuali šeima nori auginti vaikus ir būti pilnavertė šeima.

Tačiau, faktiškai homoseksualios šeimos to padaryti negali, tačiau gali įsivaikinti, jei turi tam sąlygas. Ir gali padaryti vieną vaiką, o gal kelis – laimingais, kaip ir tradicinė šeima, kuri susideda iš vyro ir moters. Nes pripažinkim, koks vaikas norėtų augti ir gyventi vaikų namuose, ar toje šeimoje, kur vaikas reikalingas tik dėl nesibaigiančių ,,baliukų“.

Antra vertus: kokia yra didžiojo šeimos gynimo maršo tikroji priežastis? Ar tai nebus bandymas sukurti naują politinę jėgą, ar pristatyti jau esamą partiją? O gal, tai yra bandymas, tiesiog pasipriešinti partnerystės įstatymui?

Kaip patys iš organizatorių teigia, jog didysis šeimos gynimo maršas yra rengiamas siekiant pasipriešinti valdančios daugumos rengiamų įstatymų ir agresyviai genderistiniai propogandai, kas prieštarauja LR Konstitucijai. Kaip matome kartu su šiuo maršu formuojasi ir nauja politinė jėga, kurie per kitus Seimo rinkimus, gali visiškai teisėtai kandidatuoti į pralamentą ir ten bandyti priešintis priimamiems įstatymams, kurie prieštarauja tradicijoms ir, kurie kenkia šeimai.

Nors šis maršas iš teisų siekia pristatyti esamą politinę partiją – Nacionalinį susivienijimą. Nes įėjus į propatria,lt portalą, galime pastebėti, kad ten yra talpinama visa informacija ir visi straipsniai susiję su didžiuoju šeimų maršo gynimu. Toliau patys organizatoriai teigia, kad šiuo maršu sieks apginti tradicinę vyro ir moters sąjunga, nes nesipriešinant partnerystės įstatymui bus sunaikintos šeimos. 

Ar maršas – idiotų, o gal bandančių pasipriešinti prieš partnerystės įstatymą asmenų?

Daugelis sutiks, kad už savo teises reikia kovoti. O tai padaryti, leidžia pati LR Konstitucija. Homoseksualūs asmenys gali, kovot už galimybę įteisinti tos pačios lyties santuoką ir turi palaikymą iš valdančiosios daugumos. Kita visuomenės dalis, kuri yra už tradicinę šeimą, bet kokiu atveju priešinasi partnerystės įteisinimui. O šią visuomenės dalį palaiko – opozicija. Tai šį maršą, galime vertinti dvejopai, kai kuriems, tai bus idiotų maršas, o kai kuriems žmonių bandančių pasipriešinti už savo teises maršas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder