Pilies bokštas

Svarbiausi Klaipėdai projektai bus svarstomi ir kitą savaitę

(3)

Antradienį vykusio susitikimo su kultūros viceministru Rimantu Mikaičiu ir Kultūros paveldo departamento vadovu Vidmantu Bezaru metu buvo aptarti trys Klaipėdai itin svarbūs projektai. Tai piliavietės bokšto atstatymo situacija, Šv. Jono bažnyčios atstatymo ir Kūlių Vartų gatvės teritorijos išvystymo klausimai.

„Klaipėdoje yra veikiantis “žaliojo koridoriaus„ principas, kuriame dalyvauja apie 20 institucijų, tarp kurių - ir Klaipėdos paveldo institucijos. Todėl šiandieninis susitikimas tiek su kultūros viceministru, tiek su Kultūros paveldo departamento vadovu buvo apie tai, kad Kultūros paveldo departamento vietinis padalinys, taip pat būdamas šioje struktūroje, tais atvejais, kada mes kalbame apie miestui turinčios išskirtinės svarbos projektų įgyvendinimą, būtų kiek įmanoma lankstensis bei operatyvesnis“, - kalbėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Pasak mero, susitikimo metu buvo atsakyta nemažai klausimų dėl piliavietės bokšto atstatymo, kilusių Kultūros paveldo departamentui.

Tiek dėl Kūlių Vartų (buvusios „Švyturio“ alaus daryklos) teritorijos išvystymo, tiek dėl Šv. Jono bažnyčios bei piliavietės bokšto atstatymo kitą savaitę numatomi pasitarimai su specialistais, projektuotojais ir teritorijos vystytojais.

„Abu susitikimai numatomi kitą savaitę. Tikiuosi, kad šitiems projektams bus uždegta žalia šviesa. Noriu tikėti, kad tuose koridoriuose, kuriuose kartais tie procesai užtrunka, taip nutinka ne dėl neesminių priežasčių“, - pasakojo V. Grubliauskas.

Miesto meras akcentavo, kad buvo aiškiai išgirstas Kultūros paveldo departamento vadovo V. Bezaro pasisakymas, kad reikia ieškoti visų galimų sprendimo būdų, jog projektų derinimai būtų operatyvūs ir dalykiški.

„Kiekvienas dirba savo darbą ir atlieka savo misiją. Tačiau kartais tą galima padaryti žymiau greičiau, nei tai reglamentuoja konkretūs teisės aktuose nurodyti terminai. Į tai ir buvo apeliuojama, matysime, kokį rezultatą tai duos“, - komentavo pašnekovas.

V. Grubliausko teigimu, pasitarime buvo diskutuojama numatomų statinių pamatų tvirtinimo, įrengimo klausimais, kuriuos vienaip mato projektuotojai ir šiek tiek atsargiau į tai žiūri paveldosaugininkai.

„Galbūt mažiau diskutuojama dėl pačių atstatymo darbų, negu dėl medžiagos, atspindinčios to laikmečio spalvingumą bei dvasią. Vyko greičiau diskusinis klausimas dėl turinio, bet tikrai ne dėl finansavimo“, - „Vakarų ekspresui“ pasakojo meras.

Jau minėtų projektų derinimai vyksta uostamiestyje su vietinio Kultūros paveldo departamento padalinio atstovais. „Ir, natūralu, norėtųsi, kad derinimas čia ir liktų, kad nereikėtų tarpininkų iš Vilniaus ar politinio tarpininkavimo“, - vylėsi V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder