„Šeimos gynimo maršo“ organizatoriai nesustoja: birželį planuoja 3 dienų mitingą

(34)

Praėjus beveik savaitei po Vilniaus Vingio parke vykusio „Didžiojo šeimos gynimo maršo“, aistros nerimsta. Dėl neaiškių priežasčių socialiniuose tinkluose protesto dalyvius vienijanti grupė buvo užblokuota, o maršo organizatoriai sako taip sustoti neplanuojantys. Jau kitą mėnesį yra planuojama trijų dienų protesto akcija prie Seimo, Vyriausybės ir LRT.

Tiesa, leidimo mitingui vykti organizatoriai dar negavo, tačiau jo negavę planuoja kreiptis į teismą.

Praėjusį savaitgalį šalyje nuaidėjo „Didysis šeimos gynimo maršas“. Nors organizatoriai skelbia, kad prie maršo prisidėjo daugiau nei pusė milijono gyventojų, policijos duomenimis, į Vingio parką savaitgalį atvyko apie 10 tūkst. žmonių.

Žada trijų dienų protestą

Praėjus kone savaitei po protesto, Seimo narys Aidas Gedvilas ir „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriai surengė spaudos konferenciją. Jos metu organizatoriai pranešė planuojantys trijų dienų mitingą.

Jis turėtų vykti birželio 15 d. „15 d. organizuojamas įspėjamasis į dienų mitingas prie Seimo, Vyriausybės ir LRT. Nežinau, ar bus duotas leidimas, jei nebus, eisime į teismą“, – spaudos konferencijoje pranešė organizatorius Arvydas Daunys.

Pasak A. Daunio, apie šį planuojamą protestą buvo pranešta ir „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ metu. Tai esą yra kitas žingsnis iš organizatorių plano.

„Mitingas buvo suplanuotas iš anksto. Buvo pasakyta, kad jeigu Vyriausybė, Seimas nesureaguos į mūsų reikalavimus, mes imsimės sekančių priemonių.

Pagal tai, kaip jie reaguos, reaguosime mes. Tai ir bus mitingas kaip atsakas.

Jis bus įspėjamasis. Mes tiesiog įspėsime. <…> Kas po jo seks, pasakysime jo metu“, – kalbėjo A. Daunys. Iš Vilniaus miesto savivaldybės negavus leidimo, organizatoriai jį gauti bandytų teisinėmis procedūromis.

„Yra teisinės procedūros, kaip gauti tą leidimą. Gauname neigiamą, rytoj priduodame į administracinį teismą“, – komentavo pagrindinis „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatorius Raimondas Grinevičius.

Archyvų nuotr.

Organizatoriai sako planuojantys į ateinančią protesto akciją surinkti apie 7 tūkst. žmonių.

Facebook užblokavo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyvių grupę

Dar trečiadienį Seimo narys Petras Gražulis taip pat surengė spaudos konferenciją „Didžiojo šeimos gynimo maršui“ aptarti.

Seimo narys teigė, kad socialiniuose tinkluose nebeliko „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyvius vienijančios Facebook grupės.

„Šiandien bandžiau feisbuke pasijungti, įeiti į didžiojo šeimų maršo grupę, deja, ta grupė, žiūriu, užblokuota. Paskambinau šeimų maršo organizatoriams, sakau, kaip čia yra?

Jie man patvirtino, kad be jokios priežasties šita grupė, kuri jungė apie 50 tūkst. žmonių, kurie dalinosi vieni su kiytais mintimis, tarėsi, kaip koordinuoti darbą, šiandien yra užblokuota.

Gerbiamieji, sovietmetis, visiškas stalinizmas. Štai kokioje kabutėse demokratijoje gyvename“, – spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo P. Gražulis.

Parlamentaras teigė, kad su kitais Seimo nariais dėl užblokuotos Facebook grupės ketina kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD).

„Manau, kad Seimo nariai kreipsimės į saugumo departamentą, kad išsiaiškintų, kieno ši iniciatyva, gal Vyriausybės, gal valdančiosios daugumos.

Feisbukas ėmėsi tokių priemonių, juk jokių ten nei keiksmažodžių, nei necenzūrinių žodžių, vyko darbiniai pasitarimai“, – piktinosi P. Gražulis.

Vyko „Didysis šeimos gynimo maršas“

Archyvų nuotr.

Praėjusį šeštadienį Lietuvą drebino „Didysis šeimos gynimo maršas“. Visą dieną tūkstančiai žmonių iš tolimiausių šalies kampelių automobiliais plūdo į Vilnių, keliuose susidarė kilometrinės mašinų kolonos. Policijos duomenimis, į „šeimos gynimo maršą“ suvažiavo apie 3 tūkst. automobilių.

Atvykstančius akylai stebėjo policijos pareigūnai – iš oro sraigtasparnyje, taip pat ir ant žemės, su šunimis ir arkliais, apsivilkę civiliais drabužiais.

Policijos atstovas teigė, kad jog policija per mitingą fiksavo keletą incidentų, tačiau jie nebuvo reikšmingi. Stebėkite „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ transliaciją: Rašyti komentarą...

Archyvų nuotr.
 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder