Vokietijos europarlamentaras Bernhardas Zimniokas: Ponia Juknevičiene, jūs esate demokratijos gėda!

(33)

Šį kartą atkakliai pionieriška Rasos Juknevičienės retorika neliko nepastebėta ir tarptautiniu mastu. Europarlamentaras iš Vokietijos Bernhardas Zimniokas, reaguodamas į konservatorės „kirčius" socialinėje erdvėje, Lietuvos atstovei atrėžė: „Ponia Juknevičiene, jūs esate demokratijos gėda!"

Konfliktas tarptautinėje erdvėje kilo po Lietuvoje, gegužės 15 d. surengtos, protesto akcijos, kurios metu buvo paskelbtas nepasitikėjimas konservatorių Vyriausybės vykdoma politika, pareikšti reikalavimai, tarp kurių kelių ministrų atstatydinimas,

Konstitucijos pataisos, LRT generalinės direktorės pakeitimas.

Tarp mitingo pasisakančiųjų bei svečių nuotoliniu būdu sveikinimo žodį protesto dalyviams tarė ir Europos Parlamento narys iš Vokietijos B. Zimniokas. Partijos „Alternatyva Vokietijai" narys Vingio parke kalbėjo apie tradicinės šeimos instituto reikšmę, biologinės vyro ir moters prigimties sampratą, taip pat pabrėžė svarbą kovoti su primetama „gender" ideologija.

Pasibaigus protesto akcijai, R. Juknevičienė socialiniame tinkle „Facebook" pradėjo kritikuoti ne tik pačią akciją, bet ir mitingo metu kalbėjusius asmenis.

Daugiausia kritikos „strėlių" kliuvo užsienio svečiui, vokiečiui B. Zimniokui.

Konservatorė vokietį apkaltino draugyste su Putinu, euroskepticizmu ir kitomis negandomis, tačiau europarlamentaras skolingas neliko.

Viešiname Europarlamentarų pareiškimus viešojoje erdvėje:

Rasa Juknevičienė

Archyvų nuotr.

"Kas yra vokiečių europarlamentaras Bernhard Zimniok, kuris kalbėjo vakar per Maršą Vingio parke?

Tai partijos Alternatyva Vokietijai (AfD) atstovas, priklausantis Putino draugų sparnui.

Jo partija pasisako už sankcijų Rusijai atšaukimą, Europarlamente AfD atstovai priklauso kraštutinių dešiniųjų euroskeptikų politinei grupei. Joje - ir prancūzų Marinos Le Pen partija, kurios atstovai lankosi okupuotame Kryme ir Donbase.

Pateikiu faktus apie Maršo oratoriaus B. Zimniok balsavimus EP dėl rezoliucijų apie Rusiją, Baltarusiją, Sausio 13-ąją. Juose atsispindi esminės vertybinės balsavusiųjų nuostatos.

Visuose balsavimuose jis buvo PRIEŠ arba SUSILAIKĖ, tai yra, buvo Kremliaus pusėje:

1. "Naujausi Rusijos Federacijos veiksmai, nukreipti prieš Lietuvos teisėjus, prokurorus ir tyrėjus, dalyvavusius tiriant tragiškus 1991 m. sausio 13 d. įvykius Vilniuje" (2019 lapkričio 28) - SUSILAIKĖ.

2. "Europos atminimo svarba Europos ateičiai" (2019 rugsėjo 19) - SUSILAIKĖ (rezoliucija Ribentropo/Molotovo pakto 80-mečiui, mūsų inicijuota, kur pasakėm, kad II Pasaulinį karą pradėjo abu - Hitleris ir Stalinas. Dėl jos labai supyko Kremlius)

3. "Padėtis Baltarusijoje" (2020 rugsėjo 17) - SUSILAIKĖ.

4. "Rusija, Aleksejaus Navalno atvejis, kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienos ir Rusijos išpuolis Čekijoje" (2021 balandžio 29) - PRIEŠ.

5. "Aleksejaus Navalno suėmimas" (2021 sausio 21) - PRIEŠ.

Turėtume žinoti, kas konkrečiai iš organizatorių jį pakvietė?

Latvių gatvė, aišku, plojo.

Tik priminsiu, kad Lietuvos Respublikos Prezidentas vakar kalbėjo šio veikėjo draugijoje."

https://www.facebook.com/photo?fbid=5555957454477962&set=a.186685691405192

Bernhard Zimniok

Archyvų nuotr.

„Prieš kelias dienas Šeimų Maršo mitingo metu Vilniuje, ekranuose buvo parodyta mano anksčiau įrašyta kalba. Joje buvo kalbama apie tradicinės šeimos svarbą, kurią sudaro tėvas, motina ir vaikas ir kuri yra biologiškai nulemta.

Su tokiu šeimos įvaizdžiu aršiai kovoja kairieji žalieji ne tik Vokietijoje, bet ir kitose ES valstybėse narėse.

Todėl man buvo didelė garbė kalbėti Lietuvos žmonėms.

Europos Parlamento narė Rasa Juknevičienė, ES Parlamento frakcijoje dirbanti kartu su CDU (Krikščionių demokratų sąjunga), pasinaudojo mano kalba kaip proga socialiniame tinkle "Facebook" apšmeižti mane kaip dešiniųjų pažiūrų ekstremistą ir taip sukritikuoti mano pakvietimą pasakyti kalbą.

Žinoma, ji nepateikė jokių tai patvirtinančių įrodymų, nes jų nėra.

Ji taip pat išvardijo kai kuriuos mano balsavimus ES Parlamente, siekdama mane pavaizduoti kaip "Putino draugą".

Ji nepaaiškino, kad daugelis balsavimų ES Parlamente skamba gražiai, bet vėliau tekstuose atsiranda pigios propagandos, todėl juos tenka tik atmesti.

Vienas iš nesusijusių su Parlamentu pavyzdžių - Stambulo konvencija, kurioje kalbama apie smurtą prieš moteris ir kuri, suprantama, atrodo prasminga ir svarbi.

Deja, kairieji ja pasinaudojo tam, kad pritaikytų savo pseudomokslinę genderinę ideologiją ir taip suteikė Erdoganui pretekstą pasitraukti iš šios konvencijos.

Taip jie padarė meškos paslaugą Turkijos moterims, kurios patiria didžiulį smurtą.

Tai, kad norime palaikyti tokius pat gerus santykius su Rusija, kaip ir su JAV, nes manome, kad be reikalo provokuoti konfliktus yra visiškai neteisinga, ji akivaizdžiai nesupranta.

Vietoj to ji kursto neapykantą, nesvarbu, ar prieš Putiną, ar prieš Rusiją, ar prieš mane.

Žinoma, ponia Juknevičienė taip pat nerado reikalo įspėti mane apie savo neapykantos kalbą, tam, kad suteiktų man galimybę apsiginti nuo jos neapykantos.

Ir tokie žmonės vadina save demokratais. Manau, kad ji CDU frakcijos EPP yra gerai iškelta.

Ką jie galvoja apie demokratiją, daugiau nei aiškiai parodo tai, kad jų dėka nuo 2019 m., mūsų ID (Tapatybė ir Demokratija) frakcijai nesuteikiami mums priklausantys Viceprezidento ir komiteto pirmininko (bendrapirmininko) postai, taip atimant balsus iš milijonų ES rinkėjų.

Ponia Juknevičiene, jūs esate demokratijos gėda!"

https://www.facebook.com/Bernhard.Zimniok/photos/a.134796561208013/514590816561917/

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder