„Bolt“ pavežėju dirbantis pensininkas: mano pajamos per mėnesį viršija 3 tūkst. eurų

(19)

Pavežėjų bendrovėje „Bolt“ dirbantis pensininkas tikina, kad jo pajamos per mėnesį  viršija 3 tūkst. eurų. „Tapti pavežėju buvo pats geriausias mano sprendimas“, – sako pensininkas Valentin Paniuchin. 

Anot 66 metų vilniečio, jo ilgametė vairavimo patirtis padeda solidžiai prisidurti prie pensijos. Tiesa, vairuotojas neslepia, jog kartais po vakarėlio namo vykstantį žmogų tenka nuvesti ir iki pat namų durų. 

„Vairavimo teises turiu keturiasdešimt metų, trisdešimt metų dirbau įvairius darbus ir bent jau kol kas tai yra geriausias mano darbas“, – džiaugiasi pensininkas.

Per karantiną, prieš 8 mėnesius pavėžėjimo veiklą pradėjęs V. Paniuchin sako nė nesitikėjęs, kad savarankiškai veždamas keleivius, galės tiek užsidirbti.

Štai gegužę, veikla užsiimant pilną darbo dieną, jo pajamos viršijo 3,3 tūkst. eurų. 

Šiuo metu su „Bolt“ platforma keleivius vežantis 66 metų V. Paniuchin 20 metų dirbo gamykloje, vėliau – dešimtmetį automobilių pardavimo versle.

Prieš pensiją vyras ėmė dirbti vairuotoju taksi įmonėje, kur keleivius jis vežiojo penkerius metus. Įmonei bankrutavus vyras pasirinko savarankiškai vežti keleivius per „Bolt“ platformą. 

„Aišku, yra išlaidų automobiliui, komisinis mokestis, mokesčiai valstybei, bet vis tiek lieka tikrai nemažai ir už tai galiu ne tik gyventi, bet ir pinigų duoti anūkams.

Be to, gaunu pensiją. Prieš ją dirbant taksistu, turėjau skolų, nes įmonėje buvo košmaras, nuolat reikėdavo prašyti savo uždirbtų pinigų. Dabar jokių skolų neturiu ir žmona sako, kodėl iš karto neišėjau į „Bolt“ – būtume turtuoliai. Tai aš labai patenkintas“, – atvirauja pavežėjas.  

Archyvų nuotr.

„Bolt“  / Facebook

Didžiausias privalumas – laisvė 

Pensininkas džiaugiasi, kad dabartinė veikla jam leidžia ne tik solidžiai užsidirbti bei oriai gyventi, bet ir suteikia galimybę savarankiškai planuoti savo dienotvarkę. 

„Dabar turiu laiko sau ir anūkams, nes dirbu kaip ir kada noriu, atostogauju irgi kada noriu, nereikia prie nieko taikytis.

Įprastai dirbu savaitgaliais, bet mėgstu leisti laiką su anūkais, su jais pažaisti. Kai jie atvažiuoja, pasidarau laisvą dieną.

Vairuotoju dirbti man labai patinka dėl to, nes yra su juo pakalbėti, kartu važiuoja skirtingi, įdomūs žmonės. „Bolt“ tikrai geri klientai ir į darbą einu su dideliu malonumu“, – sako vyras. 

Pavežėjas neslepia, kad vežant keleivius situacijų pasitaiko įvairių, pavyzdžiui, kai po vakarėlio namo vykstantį žmogų tenka nuvesti iki pat namų durų.

Vis dėlto, kartais pasitaikančius esą sunkumus atperka didžioji dalis malonių keleivių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder