Daina Bosas parodė, kokiais papuošalais savo kūną puošia šią vasarą

(5)

Daugelis sutiktų, papuošalai – sėkminga investicija, kuri nenuvertėja, yra ilgaamžė ir dažnu atveju tampa gražia tradicija, keliaujančia iš kartos į kartą. Ypač, jei kalbama apie brangakmeniais puoštus žiedus, auskarus, pakabukus ar apyrankes. 

Būtent tokių apžiūrėti ir įvertinti naujos vasaros kolekcijos į juvelyrikos namus „Indivi“ 9-tojo gimtadienio proga atvyko žinoma verslininkė Daina Bosas su dukra Marija Randers.

O kaip teigė jos pačios: „Subtili klasika ir minimalizmas – yra gero skonio pavyzdys, kuriuo ir rekomenduojame vadovautis“.

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas / Foto: Gediminas Gražys

Anot papuošalų ekspertės Viktorijos Matuzonytės, vasara – metas, kuomet galima suspindėti elegancija.

Ypač pasitelkus nestandartinius sprendimus: juodų, baltų bei spalvotų deimantų derinius, skirtingų dydžių papuošalus drauge, skirtingas tekstūras ir kiekį.

„Šią vasarą siūlome rinktis tai kas ryšku, įdomu ir traukia akį. Pirmiausia, kviečiame pagalvoti apie juodų bei baltų deimantų derinį. Juodi deimantai – ypatingi ir mistiški brangakmeniai, kurie vilioja savo paslaptingumu ir puikiai dera prie įvairiausių aprangos derinių.

Tai gali būti klasikinio tipo žiedas ar auskarai ir, žinoma, šiuo metu kaip niekad populiarios „Eternity" tipo juostelės su juodais ir baltais deimantais, kurias galima nešioti net kelias vienu metu.

Taip pat žiedai – žaismingi su daug dizaino elementų, puošti skirtingų dydžių juodais arba baltais deimantais, safyrais, smaragdais.

Planuojantiems sužadėtuves šiuo metu geidžiamiausiu pasirinkimu tapo „Halo" tipo sužadėtuvių žiedai, kurių centrinį deimantą puošia papildomi mažesnio dydžio briliantai.

Tokie žiedai atrodo įspūdingai: papildomi šoniniai briliantai suteikia nuostabaus žėrėjimo ir puošnumo, o centrinis deimantas vizualiai atrodo didesnis“, – pranešime spaudai dėstė V. Matuzonytė.

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas / Foto: Gediminas Gražys

Ekspertės teigimu, pasaulyje vyrauja subtilios elegancijos su eklektikos prieskoniu tendencijos. Rinkoje vis dar pačiais populiariausiais papuošalais išlieka „Eternity" tipo juostelės, puoštos ne tik baltais briliantais, tačiau ir spalvotais brangakmeniais.

Kuo daugiau – tuo geriau. Taip pat šią vasarą itin madingi skirtingo ilgio kaklo papuošalai iš daugybės skirtingų ilgių pakabukų.

Pavyzdžiui, baltų perlų koljė prie kaklo ir ilgesnis vienas ar keli pakabukai su deimantu. Ir kaip gi be auskarų – šį sezoną garsiausi pasaulio dizaineriai siūlo rinktis mažus arba vidutinio dydžio „Hoop" stiliaus auskarus ir puošti jas skirtingais pakabukais.

Tai gali būti perlai, žaismingos kriauklių, mėnuliukų ar kryželių formos, taip pat spalvoti karoliukai.

 

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas / Foto: Gediminas Gražys

„Jei tai vienas pirmųjų papuošalų su deimantais, tuomet verta investuoti į klasikinio tipo pakabuką arba auskarus su briliantais. Toks papuošalas tiks tiek prie kasdieninės aprangos, tiek pasipuošti ypatingų progų metu.

O vėliau taps svarbia ir brangia iš kartos į kartą perduodama relikvija.

Jei tai pakabukas arba auskarai, siūlome rinktis bent 0.50 ct svorio briliantą, pagal galimybes, kuo aukštesnių parametrų.

Kadangi deimantas yra pats kiečiausias akmuo žemėje, jis nėra pavaldus laikui, todėl ateityje, net ir nusprendus pergaminti kitokio dizaino papuošalą, akmuo liks nepakitęs ir papuoš naują juvelyrikos dirbinį“, – dėstė papuošalų specialistė.

Pasidomėjus kokius papuošalus dažniausiai renkasi D. Bosas, moteris neslėpė, jog pirmiausia pirmenybę teikia vertingiems aksesuarams ir jais puošiasi ne vieną sezoną.

Patys mylimiausi – papuošalai su deimantais. Jų turi bent kelis. Visi jie – klasikinio stiliaus, elegantiški ir lengvai prie visko priderinami.

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas  / Foto: Gediminas Gražys

„Prisipažinsiu, deimantai – mano favoritai. Tai nemenka investicija, tačiau būtent ta, kuri nesensta ir išlieka aktuali nepaisant sezono, laiko ar staiga atsiradusių mados tendencijų.

Visuomet maniau, kad papuošalų nereikia turėti daug, tačiau jie turi turėti išliekamąją vertę.

Juokauju, jog tai tas „kilnojamasis turtas“, kuris laikui bėgant tik pabrangsta ir šio vertė išauga. Ir kalbu nebūtinai finansine prasme, papuošalai turi savybę tapti brangiais dėl prisiminimų, tradicijų, vardo ir istorijos.

Pati žinau, jog ateityje savo papuošalus norėsiu matyti ant savo dukros, anūkės ar marčios.

Toks perdavimas iš kartos į kartą man labai artimas ir gražus“, – pasako Daina Bosas.

Apie savo mėgstamus papuošalus papasakojo ir M. Randers. Nors su mama renkasi kiek kitokio stiliaus dirbinius, abi vertina minimalizmą.

Marija teigė, jog smagu derinti įvairių spalvų, smulkius papuošalus – apyrankes, žiedus. O papuošalai su deimantais – labai vertinga dovana, kurios sulaukti norėtų kiekviena mergina.

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas / Foto: Gediminas Gražys

„Esu iš tų žmonių, kurie nemėgsta perkrauto įvaizdžio, nesu blizgučių mėgėja.

Vieninteliai deimantiniai papuošalai, kuriuos turiu – auskarai su deimantinėmis akutėmis. Juos kadaise esu gavusi dovanų iš šeimos narių.

Tačiau ateityje įsigyti norėčiau daugiau, dar labiau – gauti dovanų. Kadangi į tokius papuošalus reikia investuoti, jie mano nuomone, turėtų būti minimalūs, klasikiniai.

Tokiu būdu šiuos galima derinti su įvairaus tipo papuošalais ar bižuterija. Be to, ta

O papuošalai su brangakmeniais, tokie kaip žiedas, auskarai, apyrankė gali būti baziniai, tapti kertiniais aksesuarais garderobe daugelį metų“, – dėstė M. Randers.

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas  / Foto: Gediminas Gražys

„Abi pritariame, kad saikas, net jei kalbame apie brangakmenius, yra būtinas. Todėl subtilus įvaizdis – geriausias kelias siekiant tobulo rezultato.

Tiesa, tai nevisai galioja vasaros metu. Tai laikotarpis, kuomet gali eksperimentuoti, žaisti, keisti ir atsinaujinti savo stiliaus detales.

Tą ir darėme: ypač puikiai atrodė skirtingų spalvų akmenų apyrankės drauge, ploni žiedeliai po kelis sumauti ant rankų, smulkūs auskariukai, kurie gali būti veriami į kelias skylutes.

Marija dėl pramogos matavosi dažnos merginos svajonę – sužadėtuvių žiedą.

Prie jo, beje, galima derinti ir kitus deimantukais padabintus žiedelius.

Mano asmeninis pasirinkimas – geltonų perlų papuošalai“, – pokalbį baigė Daina Bosas.

Archyvų nuotr.

Vasaros papuošalų tendencijos pagal Dainą Bosas / Foto: Gediminas Gražys

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder