Tikimasi, kad Jūros šventė bus be ribojimų

(4)

Liepos 23-25 d. į Klaipėdą sugrįžta Jūros šventė. Orgainzatoriai tikisi, kad jis bus be ribojimų, su burlaiviais, eisena, dideliais koncertais ir fejerverkais. Net šventės tema - "Pasiilgto miesto istorijos" kviečia prisiminti tikrąją šventės dvasią ir atrasti Klaipėdos miestą iš naujo. 

Lietuva laukia Jūros šventės, o Klaipėda laukia Lietuvos. Visi tikimės, kad šioje šventėje jau galėsime lengviau atsikvėpti po karantino apribojimų ir atstumai tarp žmonių jau nebus matuojami centimetrais, tačiau nepraraskime atsakomybės vieni už kitus“, - sveikindamas didžiausio uostamiesčio renginio  organizatorius ir jiems vadovaujantį naująjį VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorių Liutaurą Galinį ragino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje.

 

BURLAIVIAI šiemet vėl papuoš Jūros šventę. Vienas iš būsimų lenktynių dalyvių - burlaivis „Atyla“ - jau atplaukė į Klaipėdą.

Meras pažymėjo, kad Jūros šventė šiais metais sutampa su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos 30-mečiu ir išreiškė viltį, kad taps nauju atskaitos tašku miesto ir uosto santykiuose, kad jie bus plėtojami žvelgiant ta pačia kryptimi.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas pažadėjo, kad uosto jubiliejus Jūros šventėje bus pažymėtas su trenksmu.

„Šventę liepos 23 d. paskelbs į Klaipėdos uostą atplauksiantys burlaiviai. Po to su daug triukšmo, dūmų, ir dulkių pražygiuos Jūros šventės eisena. Šiemet ji bus apie 500 žingsnių ilgesnė nei anksčiau, nes startuos nuo Klaipėdos universiteto miestelio ir nusidrieks iki Kruizinių laivų terminalo.

O kapitonai prie šventės prisijungs įprastoje vietoje - J. Janonio gatvėje. Kruizinių laivų terminale  įrengtoje pagrindinėje šventės scenoje koncertuos „Sisters on Wire“, „The Roop“, ir Kąstytis Kerbedis. Penktadienio koncertą vainikuos pagrindinis Jūros šventės fejerverkas, o kitą dieną KVJUD pakvies dalyvauti ir stebėti tradicines „Drakonų lenktynes“ Danės upėje“, - anonsavo A. Latakas.

VšĮ „Klaipėdos šventės“ jūrinių reikalų koordinatorė Violeta Ulevičienė pasidžiaugė, kad net atšaukus planuotą tarptautinę burlaivių regatą "Tall Šhips Races", burės vis tiek papuoš didžiausią Lietuvos jūrinį renginį. Bus surengtos burlaivių lenktynės nuo Talino Estijoje iki Klaipėdos ir nuo Klaipėdos iki Ščecino uosto Lenkijoje. Taigi Klaipėdoje per Jūros šventę tikimasi sulaukti apie 30 burinių laivų, kuriuos bus galima lankyti. Vienas iš lenktynėse dalyvausiančių laivų "Atyla" iš Ispanijos jau šiuo metu švartuojasi Dangėje prie Kruizinių laivų terminalo. Burlaiviai Klaipėdą paliks tik sekmadienį, liepos 25 d., vakare apie 17 val.

Įstaigos komunikacijos koordinatorė Živilė Putnienė informavo, kad tradiciškai Jūros šventės renginiai bei koncertai vyks ir Teatro aikštėje, Danės, Tiltų ir Turgaus  gatvėje nusidrieks mugė, o piliavietėje bus rodomas kinas. 

Jūros šventės vadovas L. Galinis pridūrė, kad  šiemet Jūros šventėje bus atkreiptas dėmesys į senjorus, tautines mažumas. Renginiai vyks ir paplūdimiuose, bus skirtas dėmesys sveikatingumui. Į Jūros šventės programą aktyviai įsitraukti ketina ir jaunimas. Atgimimo aikštė taps pagrindine scena, kurioje vyks programos "Klaipėda - Europos jaunimo kultūros sostinė" renginiai. 

Tiesa, Jūros šventės organizatoriai pripažino, kad ir paskutinę minutę, renginio organizacija gali kisti. Vakar Vyriausybė nutarė, kad net panaikinus karantiną nuo liepos 1 d., lieka galioti valstybės lygio ekstremalioji situacija ir kai kurie apribojimai. Numatyta, kad atvirose erdvėse organizuojamuose renginiuose, kuriuos žiūrovai stebi ne tik iš sėdimų vietų, jų skaičius neribojamas, tačiau gali dalyvauti tik asmenys, turintys galimybių pasus. Taip pat yra numatyta apribojimų prekybai maistu.

„Jei šie ribojimai išliks, renginiai vyktų pagal Vyriausybės nustatytus apribojimus. Gali atsirasti atitvarai, norintys patekti į renginius būti tikrinami. Taip pat gali nelikti prekybos maistu“, - sakė L. Galinis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder