Riaušių malšinimo uniformą dėvintys Baltarusijos pareigūnai įstūmė migrantus į Lietuvos teritoriją ir užėjo patys

(4)

Vidaus reikalų ministerija (VRM) tvirtina, kad Baltarusija antradienį įvykdė provokaciją, kuomet sieną neteisėtai kirto ir į Lietuvos teritoriją pateko 12 baltarusių pareigūnų.

Reaguodama į tai VRM pranešime žiniasklaidai teigia stiprinanti pajėgas pasienyje.

„Tokios įžūlios provokacijos, kuomet 12 Baltarusijos pareigūnų šiandien peržengė Lietuvos Respublikos sieną, toleruoti negalime. Nedelsiant reagavome į šią provokaciją ir priėmėme sprendimą papildomai didinti sienos apsaugos pajėgumus“, – pranešime sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.
 

Anot VRM, Šalčininkų rajone Baltarusijos jėgos struktūrų atstovai su skydais ir riaušėmis malšinti skirta ekipuote prievarta įstūmė 35 migrantų grupę ir patys įžengė į Lietuvos teritoriją.

Šio incidento vaizdo įrašu antradienio pavakarę feisbuke pasidalino Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Anot tarnybos, baltarusiai patys paviešino, kaip migrantų grupė bando patekti į Lietuvą, tačiau nutylėjo, kad migrantus į Lietuvą stumia Baltarusijos pareigūnai.

„Būtent Baltarusijos pareigūnai, dėvintys riaušėms malšinti skirtą ekipuotę, stumia migrantus iš Baltarusijos į Lietuvos teritoriją, o po to ir patys neteisėtai peržengia Lietuvos valstybės sieną“, – teigiama VSAT įraše.

„Po pakartotinių VSAT pareigūnų įspėjimų pažeidėjai pasitraukė į Baltarusijos pusę“, – tvirtino tarnyba.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder