Po vestuvių dingusio klaipėdiečio rasti nepavyksta

(5)

Nepaisant daugybės abejingais nelikusių žmonių pastangų, jokių dingusio klaipėdiečio Evaldo Rusio pėdsakų kol kas rasti nepavyksta.

Viena po kitos atmetant patikrintas versijas, labiausiai linkstama manyti, kad nuskendusio jauno vyro kūno negrąžina Danė ar Kuršių marios.

Pirmadienį kelias valandas 31 metų tatuiruočių meistro E. Rusio ieškota ne tik Danės upėje. Plaukiant kateriu „Zunda“ žvalgytasi nuo Liepų gatvės iki upės žiočių, ties Kruizinių laivų terminalu. Vėliau paieška pratęsta Kuršių mariose - nuo jūrų uosto vartų iki SGD laivo-saugyklos „Independence“. Paieška baigėsi be rezultatų.

Jokių dingusio vyro pėdsakų nepavyko aptikti ir savaitgalį. Šeštadienį E. Rusio ieškojo ne tik specialiųjų tarnybų atstovai, artimieji, draugai ir pažįstami, bet ir iš visos Lietuvos į uostamiestį atvykę jo likimui neabejingi žmonės.

Specialiai sukurtoje socialinio tinklo paskyroje „Evaldo paieška“ pranešama, kad paiešką vykdė kelios atskiros grupės.

„Kelios komandos “šukavo" teritoriją iki Jūrų muziejaus, Smiltynėje esančio molo, taip pat iki Gintaro įlankos. Iš Klaipėdos pusės apžiūrėta visa karinio poligono pakrantė nuo Malkų įlankos. Lipti ant jūrų uosto vartų molo akmenų neleido blogos oro sąlygos.

Paieškoje talkino narai ir povandeniniai dronai.

Danės upės krantinėmis apeiti didžiuliai plotai. Tikrinta ne tik centrinė miesto dalis. Vandens srovė nuo Evaldo dingimo nuolat kinta. Narų teigimu, apie galimą kūno išmetimą į jūrą kol kas nėra nei kalbos. Kalba eina apie Danę arba marias. Tačiau jokių naujienų neturime", - paskyroje rašė Gabrielė Armaitė.

Brolio likimui neabejingiems žmonėms padėkojo ir Evaldo sesuo. Nuo platesnių komentarų šeima susilaiko, nes jai šiuo metu ir taip labai sunku.

E. Rusio pasigesta po Klaipėdos centre, Naujojo Sodo gatvėje įsikūrusiame viešbutyje, vykusių vestuvių. Jose dalyvavęs vyras spalio 17 d., apie 00.01 val., išėjo iš pokylio ir niekas jo daugiau nebematė.

Policininkų teigimu, paskutinį kartą viešąsias erdves stebinčios vaizdo kameros E. Rusį užfiksavo einantį Šiauriniu ragu Senosios perkėlos link. Kol kas realiausia įvykio versija laikomas nelaimingas atsitikimas. Manoma, kad po pokylio neblaivus E. Rusys galėjo netyčia įkristi į Danę ir nuskęsti.

„Vakarų ekspreso“ duomenimis, dalis jaunuolį gerai pažįstančių asmenų neatmeta galimybės, kad jis galėjo pats nuspręsti savo likimą žengdamas lemtingą žingsnį į nebūtį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder