Kodėl arbata gali būti sveikesnė už paprastą vandenį: stulbinantis mokslininkų atradimas

Mokslininkai teigia, kad žmonės, kurie geria daugiau arbatos, gali mažiau rizikuoti susirgti širdies ligomis.

Užplikyta arbata iš vandens pašalina sunkiųjų metalų priemaišas. Tokius rezultatus parodė naujas Šiaurės vakarų universiteto Ilinojaus valstijoje atliktas tyrimas.

Apie tai rašo „FoxNews“.

Pažymima, kad arbatos maišelis, užplikytas viename puodelyje vandens nuo trijų iki penkių minučių, gali pašalinti apie 15 % švino iš šio vandens, teigia mokslininkai.

Pasak jų, virimo proceso metu lapeliai sugeria sunkiuosius metalus, tokius kaip švinas ir kadmis.

Kuo ilgiau arbata verdama, tuo mažiau sunkiųjų metalų lieka vandenyje, sakė tyrimo autorius Benjaminas Šindelis.

Pasak jo, jei arbata verdama kuo ilgiau, yra tikimybė, kad iš vandens pasišalins visi toksinai.

Tyrimo metu mokslininkai išbandė įvairių rūšių arbatas, skirtingus arbatos maišelius ir skirtingus virimo būdus, kad įvertintų, kaip gerai jie absorbuoja šviną, chromą, varį, cinką ir kadmį.

Jie pastebėjo skirtingų rūšių arbatos, esančios skirtinguose maišeliuose, gebėjimą absorbuoti metalus.

Tačiau paaiškėjo, kad celiulioziniai arbatos maišeliai absorbuoja daug geriau nei medvilniniai ir nailoniniai arbatos maišeliai.

Nepaisant šių išvadų, mokslininkai įspėjo, kad žmonės neturėtų pasikliauti vien tik arbata vandeniui valyti.

„Mes nesame visuomenės sveikatos tyrėjai, todėl nežinoma, ar mūsų tyrime pastebėtas švino kiekio sumažėjimas duos naudos visos populiacijos sveikatai.

Tačiau manau, kad žmonėms naudinga žinoti, jog verdant arbatą sumažės švino ir galbūt kitų toksinų, gaunamų iš geriamojo vandens, kiekis“, - sakė Shindel.

Pažymima, kad šios išvados gali padėti paaiškinti, kodėl gyventojai, kurie geria daugiau arbatos, gali rečiau sirgti širdies ligomis ir insultu nei gyventojai, kurie vartoja mažiau arbatos, sakė mokslininkas.

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.