Sušiai

Visą laiką sušius valgėme neteisingai: ukrainiečių kulinarijos ekspertas pasidalijo patarimais

Ukrainiečių kulinarijos ekspertas ir restoranų savininkas Eugenijus Klopotenko instagrame parodė, kokią sušių suktinuko dalį reikėtų panardinti į sojų padažą. 

"Visą gyvenimą sušius valgėme neteisingai, - teigė E. Klopotenko.

Pasak kulinaro, pirmiausia žuvį reikia pamerkti į sojų padažą, tada vėl uždėti ant ryžių, o jau tada valgyti viską kartu.

"Taip sojų padažas neužgožia ryžių skonio ir viskas burnoje tampa itin subalansuota ir teisinga.

Pabandykite, pajuskite, ir tada galėsite pasakyti, kad Klopotenka vėl klysta", - pridūrė ekspertas.

Šis metodas galimas tik tiems suktinukams, kuriuose žuvis yra viršuje.

"Japonijoje valgoma tik tokiu būdu, ir ten beveik nėra suktinukų, ten yra sašimi", - pažymėjo Klopotenko.

Pasak virėjo, jei visą suktinuką pamerkiame į padažą, tai tarsi jį sugeriame.

Klopotenko yra vienas iš socialinio projekto "Cult Food", kuriuo siekiama pakeisti maisto kultūrą, įkūrėjų.

2021 m. J. Klopotenko buvo įtrauktas į "The World's 50 Next" - sąrašą žmonių, darančių įtaką pasaulio gastronomijos ateičiai, kurį pristato "The World's 50 Best Restaurants". 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder