
Kodėl moterys priauga svorio po 40-ies: karališkosios šeimos mitybos specialistė atskleidžia tiesą
Būdama 45 metų, mitybos specialistė Gabriela Peacock pagimdė ketvirtą vaiką.
Būdama keturių vaikų motina, ji grįžo prie maitinimo krūtimi.
Tačiau tokiame amžiuje, kai moterų sveikata yra sunkesnė, o priaugti papildomų kilogramų - lengviau.
Be to, daugelis jos klienčių susiduria su pokyčiais, susijusiais su perimenopauze ir menopauze, rašo „The Telegraph“.
Viena iš jų ir ypač artima draugė yra Jorko princesė Beatričė.
Peacock yra jos dukters Sienos Mapelli-Mozzi krikštamotė.
Keičiasi požiūris į mitybą
Pirmojo nėštumo metu mitybos specialistė savo būklę laikė pasiteisinimu valgyti viską, ką tik nori.
„Labai lengva negalvoti apie tuščias kalorijas iš saldžių gėrimų, tačiau vėliau jos būtinai atsiras“, - prisipažįsta ji.
Su pirmuoju vaiku ji priaugo 25 kg. „Man prireikė daug laiko, kad numesčiau svorio pirmą kartą.
Tačiau manau, kad po gimdymo nereikėtų jaudintis dėl svorio.
Nemėgstu sunkių dietų“, - pabrėžė moteris. Šį kartą ji priaugo tik apie 12 kg.
Kodėl moterys priauga svorio po 40 metų - pagrindinė priežastis
Peacock mityboje dabar, žindymo metu, daugiausia dėmesio skiria baltymams.
Iš esmės tokį patį požiūrį ji rekomenduoja ir savo 40+ metų amžiaus klientėms.
Miego trūkumas, žemas energijos lygis, nemalonūs perimenopauzės ir menopauzės simptomai - visa tai kaupiasi.
Peacock pabrėžia, kad moterys priauga svorio daugiausia dėl pablogėjusios mitybos.
Dažnai girdite, kad po 40 metų medžiagų apykaita sulėtėja.
Tačiau tyrimai rodo, kad tai įvyksta daug vėliau - po 60 metų.
Kad medžiagų apykaita tinkamai veiktų, būtina raumenų masė.
Tačiau sulaukę 30 metų dėl sarkopenijos (su amžiumi susijusio raumenų masės mažėjimo) prarandame raumenis. Kartu dažnai sumažėja ir fizinis aktyvumas. Todėl būtinos jėgos treniruotės.
Be to, labai svarbus vaidmuo tenka baltymams mityboje. Juk jie svarbūs ne tik raumenims, bet ir ląstelių atstatymui, hormonų gamybai, odos būklei, energijai ir miegui.
Kaip teisingai maitintis sulaukus 40 metų
Pusryčiams, sako ji, reikėtų įtraukti baltymų - kiaušinių, jogurto, riešutų pastos, rūkytos lašišos.
Kita vertus, pietus subalansuoti lengviau. Peacock pataria akcentuoti liesą mėsą, kiaušinius, ankštines daržoves, riešutus ir sėklas, o ne dešreles ir mėsainius.
Vakarienei ji rekomenduoja žuvį arba vištieną su daržovėmis. Per pietus geriau valgyti baltuosius ryžius ir makaronus, o vakare rinktis kvinoją arba ruduosius ryžius.
Kaip išvengti svorio augimo sulaukus 40-ies
Iš esmės su amžiumi susiję „pilvo riebalai“ yra cukraus kiekio kraujyje pusiausvyros problema.
Peacock paaiškina, kas sukelia cukraus šuolius:
Daug angliavandenių turinčių patiekalų valgymas tuščiu skrandžiu.
Baltymų trūkumas kiekvieno valgymo metu.
Ilgos pertraukos tarp valgymų.
Jei cukraus kiekis kraujyje padidėja, vakare valgysite daugiau, rinksitės duoną, alkoholį ir desertą.
Tai turės įtakos jūsų miegui ir kortizolio kiekiui, o tai skatina pilvo riebalų kaupimąsi. Šioje situacijoje jums padės užkandžiavimas.
Praėjus trims valandoms po pietų - baltymų kokteilis, humusas su daržovėmis arba krekeriais, virtas kiaušinis, du šaukštai riešutų pastos su obuoliu arba kriauše, Riešutai ir sėklos. Galite įdėti šiek tiek juodojo šokolado.
Rašyti komentarą