Pusryčių košė, apsauganti nuo insulto ir gydanti kraujagysles

Ryte organizmas ypač imlus maistui, todėl pusryčiams turėtumėte rinktis sveiką maistą, kuris taip pat gali apsaugoti nuo ligų.

Pusryčiai yra produktyvios dienos parindas. Norint suteikti organizmui energijos ir palaikyti smegenų veiklą, svarbu rinktis sveiką ir subalansuotą maistą. Vienas iš labiausiai neįvertintų, bet labai vertingų pasirinkimų yra sorų košė.

Ji populiarumu nusileidžia avižiniams dribsniams ir grikiams, tačiau naudingų medžiagų kiekiu jiems nenusileidžia.

Kuo naudinga sorų košė

Sorų košė yra pilno grūdo produktas, joje gausu lėtųjų angliavandenių, kurie užtikrina ilgą sotumo jausmą ir stabilų energijos kiekį be cukraus šuolių. Joje yra skaidulinių medžiagų, gerinančių virškinimą, ir antioksidantų, lėtinančių senėjimo procesus. Be to, sorose yra B grupės vitaminų, kurie svarbūs nervų sistemai.

Tyrimai patvirtina, kad reguliariai vartojama sorų košė teigiamai veikia širdį, kraujagysles, virškinimo sistemą ir medžiagų apykaitą.

Soros ir širdies sveikata

Viso grūdo sorų košė dėl didelio magnio kiekio padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Šis mineralas padeda normalizuoti kraujospūdį, užkerta kelią hipertenzijai, stiprina kraujagysles ir mažina insulto bei infarkto tikimybę.

Be to, soros padeda mažinti kenksmingo cholesterolio kiekį, užkerta kelią aterosklerozei vystytis. Jame yra specialių augalinių junginių, kurie mažina uždegimą organizme, o tai taip pat teigiamai veikia širdį.

Nauda virškinimui ir medžiagų apykaitai

Soros padeda organizmui apsivalyti nuo toksinų ir gerina žarnyno veiklą. Jis mažina dujų susidarymą, šalina pilvo pūtimą ir spazmus, taip pat prisideda prie išmatų normalizavimo.

Ypač svarbu, kad sorų košė tiktų diabetu sergantiems žmonėms ir tiems, kurie stebi savo svorį. Kitaip nei greitieji angliavandeniai, ji turi mažą glikemijos indeksą ir nesukelia cukraus kiekio kraujyje šuolių, todėl yra puikus pasirinkimas tiems, kurie kontroliuoja insulino kiekį ir stengiasi išlaikyti sveiką svorį.

Kaip įtraukti soras į savo mitybą

Kad gautumėte maksimalią naudą iš šių grūdų, juos galima paruošti įvairiais būdais. Sorų košė ant vandens arba pieno taps sotūs ir lengvi pusryčiai. Kartu su daržovėmis soros gali būti naudojamos kaip naudingas garnyras. Pridėjus riešutų, vaisių ar medaus, patiekalas taps dar skanesnis ir maistingesnis.

Reguliarus sorų košės vartojimas padės pagerinti jūsų sveikatą, savijautą ir energiją visai dienai.

Šaltinis: cursorinfo.co.il

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.