Raudonieji ar juodieji serbentai: kurie serbentai sveikesni

(4)

Juodieji ir raudonieji serbentai yra labai naudingi, tačiau jų savybės šiek tiek skiriasi.

Liepos mėnesį Ukrainos soduose sunoksta raudonieji ir juodieji serbentai.

Sauja šių uogų bus puikus sveikas užkandis.

Ir vienos, ir kitos yra skanios ir neįtikėtinai sveikos, tačiau savaip. Kad būtų maksimaliai naudingos, jas galima valgyti kartu.

Tačiau jei pradėsite rūšiuoti, kurie serbentai sveikesni, galėsite atrasti kiekvienos veislės privalumus.

Kurie serbentai sveikesni - juodieji ar raudonieji

Šios dvi uogų rūšys turi daug bendro. Tiek juodieji, tiek raudonieji serbentai patenka tarp penkių daugiausiai vitamino C turinčių maisto produktų.

Juose gausu mikroelementų ir antioksidantų, naudingų širdžiai ir imuninei sistemai.

Tačiau šių rūšių sudėtis ir naudingosios savybės šiek tiek skiriasi.

Štai kuo naudingi juodieji serbentai:

Stiprina imunitetą. Uogų sudėtyje esantis vitaminas C ir antocianinai kovoja su organizmo uždegimais ir didina atsparumą ligoms.

Mažina uždegimus. Serbentuose esančios riebalų rūgštys palengvina artrito simptomus.

Stiprina širdį. Tyrimais įrodytas juodųjų serbentų veiksmingumas užkertant kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, jei jie valgomi su sėklomis.

Gerina virškinimą. Šiose uogose yra dviejų rūšių skaidulų, kurios normalizuoja virškinimo sistemos veiklą.

Viskas dėl didelio kiekio antocianinų - medžiagų, kurios lėtina sveikų ląstelių pažeidimą ir vėžinių auglių augimą.

Štai kuo naudingi raudonieji serbentai:

Jie gerina regėjimą. Raudonuosiuose serbentuose yra dvigubai daugiau vitamino A nei juoduosiuose serbentuose. Ši medžiaga būtina aštriam regėjimui ir akių ligų profilaktikai.

Naudingi odai ir plaukams. Raudonuosius serbentus galima vadinti "grožio uogomis".

Jame yra nedaug cukraus. Dėl to jos nekenkia figūrai ir leidžiama sergant diabetu. Ji turi labai mažą glikemijos indeksą.

Gerai tinka moterims. Raudonosios uogos normalizuoja menstruacijų ciklą, mažina neigiamus menopauzės simptomus ir kovoja su nėščiųjų toksikoze.

Gerina kraujo kokybę. Šios veislės sudėtyje esantis varis ir geležis būtini raudoniesiems kraujo kūneliams susidaryti.

O šių medžiagų trūkumas sukelia mažakraujystę ir nuolatinį silpnumą.

Vad visos serbentų veislės mažina kraujospūdį.

Tai gali būti naudinga sergantiesiems hipertenzija, tačiau žemą kraujospūdį turintiems žmonėms uogų nereikia vengti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder