Vakarienė nuo 2 tūkst. dolerių: įvardyti brangiausi „Michelin“ restoranai pasaulyje

Daugelis turistų keliauja, kad įgytų naujos gastronominės patirties, ypač lankydamiesi restoranuose, įtrauktuose į garsųjį raudonąjį gidą „Michelin“ - garsiausią ir įtakingiausią restoranų reitingą pasaulyje, kuris leidžiamas nuo 1900 metų.

Tačiau dažnai šis malonumas nėra pigus. Pavyzdžiui, naujausiame „ Chef’s Pencil “ reitinge nustatyta, kad brangiausias pasaulyje „Michelin“ restoranas yra Tokijuje (Japonija) esantis „Ginza Kitafuku“, kuriame patiekiami originalūs japoniški krabų patiekalai. Paragauti degustacinio meniu šiame restorane kainuoja 2130 JAV dolerių.

Antrąją vietą reitinge užėmė Paul Pairet restoranas „Ultraviolet“ Šanchajuje (Kinija), kurio išskirtinumas - tik vienas stalas, prie kurio telpa 10 žmonių. 

Restorane patiekiamas tik vienas degustacinis meniu, kurį sudaro daugiau nei 20 šiuolaikinės eksperimentinės virtuvės patiekalų, o jo kaina - 1230 JAV dolerių.

Pažymėtina, kad į dešimtuką pateko keturi restoranai Japonijos sostinėje Tokijuje ir tik du restoranai Europoje.

10 brangiausių „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų pasaulyje

Ginza Kitafuku, Tokijas, Japonija (2 130 JAV)

Ultraviolet by Paul Pairet, Šanchajus, Kinija (1 230 JAV)

Caviar Russe, Niujorkas, JAV (975 JAV)

Masa, Niujorkas, JAV (950 JAV)

Azabu Kadowaki, Tokijas, Japonija (935 JAV)

Quince, San Franciskas, JAV (795 JAV)

Alchemist, Kopenhaga, Danija (760 JAV)

Sazenka, Tokijas, Japonija (745 JAV)

Guy Savoy, Paryžius, Prancūzija (715 JAV)

Ginza Fukujyu, Tokijas, Japonija (685 JAV)

Šaltinis: unian.net

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder