Žarnyno infekcijos protrūkių priežastis sostinės darželiuose – nesaugi paukštiena

Nevalgykite ir greičiau grąžinkite: šiame prekybos tinkle galėjote įsigyti užkrėstos mėsos

(3)

Šviežiuose viščiukų broilerių kakluose iš Lietuvos aptikta patogeninių organizmų – salmonella spp bakterijų, skelbiama Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tinklalapyje.

Nurodoma, kad pastarieji gali sukelti per maistą plintančias ligas, pavyzdžiui, salmoneliozę.

Šia mėsa iš „Vilniaus paukštyno“ prekiauta prekybos tinkle „Norfa“. Kaip nurodoma, produktas buvo tinkamas vartoti iki šių metų vasario 25 d.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis 15min patvirtino, kad taip buvo nutikę.

„Elgiamės pagal procedūras. Jei taip nutinka, informuojamas tiekėjas, o mes papildomai savo iniciatyva vykdome tyrimus ir kitai tiekiamai produkcijai. Pirkėjus informavome taip pat“, – komentavo D.Ryliškis.

Paprastai grąžinus netinkamą vartoti produktą, prekybos tinklai grąžina pirkėjams pinigus.

15min primena, kad salmonelė yra bakterija sukelianti ūmią, infekcinę žarnyno ligą – salmoneliozę.

Ji pasireiškia viduriavimu, karščiavimu, pilvo ir galvos skausmais. Šie ligos simptomai dažniausiai pasireiškia po 12–72 valandų po užsikrėtimo.

Liga paprastai trunka 4–7 dienas ir daugelis pasveiksta be specifinio gydymo. Tačiau kai kuriems ligoniams bakterijos iš žarnyno gali patekti į kraują bei kitus organus. 

Tokiu atveju negydant liga gali baigtis mirtimi. Sunkesnė ligos eiga būna kūdikiams, mažiems vaikams, pagyvenusiems žmonėms bei asmenims su silpnesne imunine sistema.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder