Kas atsitiks, jei valgysite nuo peilio: jums tai tikrai nepatiks

Kaip pagaląsti virtuvės peilį nenaudojant galąstuvo? Šefės patarimas užkariavo „Instagram“ (vaizdo įrašas)

Bėgant laikui virtuviniai peiliai gali atšipti, bet ką daryti, jei neturite po ranka specialaus galąstuvo, kad sugrąžintumėte jiems buvusį aštrumą?

Kaip rašo „Express“, šefė ir kulinarijos instruktorė Andrea Buckett socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo paprastu ir patogiu patarimu, kaip pagaląsti peilius naudojant daiktą, kurį galima rasti kiekvienoje spintelėje – keramikinį puodelį.

Andrea atskleidė, kad peiliams pagaląsti tereikia puodelio ar dubenėlio su išgaubtu ir neglazūruotu keramikos kraštu dugno apačioje. Norint pagaląsti ašmenis, tereikia per jį brūžinti peilį.

„Peilį kraštu reikia vesti 20 laipsnių kampu. Ar tai pagaląs peilį tiek, kad galėtumėte pjaustyti pomidorus? 100%. Tai puikus sprendimas, kai neturite galąstuvo“, – tikina ji.

Andrea įspėjo, kad peilius galąsti reikėtų ant lygaus paviršiaus, kad nesusižeistumėte.

Vėliau ji perpjovė pomidorą, kad įsitikintų peilio aštrumu: peilis lengvai perslydo per įprastą daržovę, neįplėšdamas odelės ir nesutraiškydamas minkštimo.

Vaizdo įrašo komentatoriai liko sužavėti šiuo patarimu. Daugelis teigė net neįtarę, kad galima naudoti įprastus virtuvės reikmenis, kad peiliai būtų pakankamai aštrūs kasdienėms kulinarijos užduotims.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder