Klaipėdoje - baklažanai rekordininkai

Klaipėdoje, Tauralaukio rajone, Aida Bartašiūnienė užaugino beveik dviejų su puse kilogramų svorio baklažaną, kuris vos ne dvigubai viršijo ankstesnį Lietuvos baklažano rekordą.

„Vakarų ekspreso“ fotožurnalistės akivaizdoje vakar A. Bartašiūnienė nuskynė savo užaugintus baklažanus. Didžiausio iš jų svoris yra 2 496 g, plotis 59 cm, aukštis 22 cm. Lietuvos rekordų knygoje 2013 metais įrašytas Kėdainiuose išaugintas baklažanas, kuris svėrė apie 1 300 g. „Siųsime registruoti naują rekordą“, - sakė klaipėdietė.

Kitas moters išaugintas baklažanas sveria 1 940 g ir yra labai įdomus savo dviguba forma.

A. Bartašiūnienė pasakojo, kad neįprastų baklažanų sodinukų pavasarį gavo iš kaimyno, tad jų rūšies nežino.

„Kadangi esame alergiški, auginame savo daržoves be jokių cheminių trąšų. Baklažanai užaugo šiltnamyje, pomidorų, paprikų, petražolių kaimynystėje, laistomi paprastu drungnu vandeniu iš laistymo sistemos ir mulčiuojami nupjauta žole. Kadangi auginu baklažanus ne pirmus metus, pastebėjau, kad jiems labai patinka drėgmė. O žolės mulčas ją labai gerai sulaiko ir kartu patręšia dirvožemį“, - aiškino moteris.

Pašnekovė sako girdėjusi, kad ne visiems daržininkams baklažanai gerai dera. „Man regis, kad šie augalai būna vyriškos ir moteriškos giminės ir turi būti poriniai, kad užderėtų“, - svarstė Aida.

Tauralaukiškė prisipažino, jog pati pirmą kartą baklažanų paragavo tik sulaukusi trisdešimties metų ir pirmas įspūdis buvo nekoks.

"Aš užaugusi Žemaitijoje ir apie baklažanus nebuvau net girdėjusi. Pirmą kartą paragavus, man jie labai nepatiko, nes buvo neskaniai pagaminti. Patiko traškūs baklažanai kinų restorane. Vyras rusiškose interneto svetainėse atrado labai sudėtingą receptą, kaip padaryti iš baklažanų delikatesą su kukurūzų tešla. Tai man skaniausias baklažanų patiekalas.

O aš pati mėgstu gaminti troškinius. Į juos dedu mėsos, morkų, paprikų, petražolių, keptuvėje prieš tai apkeptų bulvių ir baklažanų. Labai skanios grybų sriubos su baklažanais.

Taip pat konservuoju juos kartu su paprikomis, morkomis, česnaku. Anksčiau dar į konservus dėdavau ir kopūstų, bet tada išeiga daug didesnė, o valgyti nėra kam", - dalijosi savo receptais A. Bartašiūnienė.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder