Festivalis „Jauno teatro dienos“ skelbia dalyvių atranką – laukiami visi scenos profesionalai

Rugpjūčio 14-17 dienomis Klaipėdoje vyks tarptautinis festivalis „Jauno teatro dienos“ (JTD), jau paskelbta dalyvių atranka į kūrybines dirbtuves. 

Festivalis buria jaunus Lietuvos scenos meno kūrėjus, čia susitinka įvairią patirtį sukaupę įvairių sričių profesionalai.

Tai reta proga bendram darbui susitikti tiems scenos meno kūrėjams, kurių keliai kitomis aplinkybėmis nesusikirstų.

Atrasti bendraminčius, pamatyti kitus kūrybos metodus, žaibiškai priimti sprendimus ir betarpiškai susitikti su žiūrovu – visa tai JTD siūlo jau 12 kartą.

Kūrybinėse JTD dirbtuvėse gali dalyvauti tik profesionalūs scenos meno kūrėjai ir atlikėjai. Laukiami įvairiausių sferų scenos meno kūrėjai ir atlikėjai: aktoriai, šokėjai, dramaturgai, scenografai, cirko meno atstovai, muzikinių scenos žanrų kūrėjai ir atlikėjai.

Festivalio veiklos 4 dienas tęsis Klaipėdos „Kultūros fabrike“ – čia 2 dienas vyks kūrybinės dirbtuvės su lektoriais, o likusios 2 dienos bus skirtos kūrybinių idėjų įgyvendinimui.

Finaliniai komandų pasirodymai bus pristatomi viešose Klaipėdos miesto erdvėse. Po darbų pristatymo rugpjūčio 17 dieną vyks diskusija, kurią moderuos teatro kritikas Vaidas Jauniškis, o festivalio uždarymo vakarą vainikuos koncertas.

O kiekvienos dienos vakare vyks gyvi Klaipėdos jaunimo teatro podcasto „ANT LIEŽUVIO GALO“ filmavimai su festivalio dalyviais.

JTD kūrybinių dirbtuvių vedėjai ir pranešėjai bus režisierė ir pedagogė Olga Lapina, taikomojo teatro ekspertė Tinka Werner, dramaturgas ir gatvės meno kūrėjas Linas Jurkštas.

Su JTD dalyvių komandomis bendradarbiaus pripažinti jaunosios kartos teatro režisieriai Paulius Markevičius, Jonas Kuprevičius, Paulius Tamolė ir Artiomas Rybakovas.

Dalyvių atranka vyks ik birželio 20 dienos. Registracijai reikalingi: trumpas profesinės veiklos aprašymas, motyvacinis laiškas ir portretinė nuotrauka. Dalyvių registracijos forma: https://forms.gle/H34s9zixQBGk48wt9

Daugiau informacijos: www.jtd.lt

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder