Ieva Narkutė kuria miuziklą vaikams: pristato herojus ir pirmą animuotą dainelę

Ieva Narkutė pristato pirmąją dainelę iš būsimo lietuviško miuziklo „Telebobas ir vaikai“. Drauge su smagiais pieštiniais herojais Kamile, Tomu ir Telebobu per linksmas daineles miuziklas pasakos vaikams, kaip teisingai naudotis technologijomis.

Tėvams jis padės spręsti vieną aktualiausių šių dienų problemų: kaip suvaldyti vaikų potraukį ekranams. „Manau, kad su tuo visi tėvai susiduria kasdien“, – sako I. Narkutė.

„Pastarieji metai mums visiems buvo pilni iššūkių. Noriu pakalbėti apie vieną iš jų. Pavadinkim tą iššūkį „Mama, ką man veikti?“.

Mano keturmetė pandeminiais metais šitą klausimą ėmė mėtyti į kairę ir į dešinę. Kartais jis mane varo į neviltį, kartais skatina pažvelgti į situaciją kūrybiškai.

Bet kai skubu, turiu darbų, esu pavargusi ar prastai jaučiuosi, man, kaip ir daugeliui jūsų, kyla stiprus noras įjungti jai ekraną“, – sako dviejų mažamečių dukrų mama ir psichologijos mokslų magistrė Ieva Narkutė.

Būsimo miuziklo herojai Tomas ir jo sesuo Kamilė irgi mėgo klausimą „Mama, ką man veikti?“. Kartą jiedu pakliuvo į Telebobo šalį, kurioje vienu mygtuko paspaudimu galima patirti tai, kas realiame pasaulyje neįmanoma.

Telebobas – draugiškas ir mielas sutvėrimas. Iš pirmo žvilgsnio jis kupinas geriausių norų. Jis neverčia vaikų susigalvoti veiklos, užbėga už akių nuoboduliui.

Skamba kaip tobulas draugas, tiesa? Kamilė ir Tomas irgi taip manė, kol... ėmė justi šalutinius Telebobo pasaulio reiškinius.

Kokius nuotykius Kamilė ir Tomas patirs Telebobo šalyje? Kas jiems nutiks persisotinus įspūdžių? Ar galės jie lengvai iš ten išeiti?

Su pirmąja dainele miuziklo istorija tik prasideda. Sekite herojų nuotykius ir pamažu atskleisime jums, kas gi nutiks Kamilei ir Tomui Telebobo šalyje.

Pirmosios miuziklo dainelės „Kas būsi tu?“ klausykitės čia: https://youtu.be/rtsfFF6IJuk

Miuziklo „Telebobas ir vaikai“ idėjos ir libreto autorė I. Narkutė pasakoja, kad ekranų ir įsiurbiančio interneto pasaulio temos ėmėsi, nes kasdien susiduria su dilema: drausti ar ne vaikui leisti laiką prie ekranų? Jei leisti, kaip paaiškinti, kad reikia nuostabų įrenginį padėti į šalį?

„Skaitmeninėmis technologijomis pripildytame pasaulyje turime pasiimti jų teikiamą naudą, bet tuo pat metu turime išmokyti mažą žmogų tvarkytis su emocijomis, sukaupti dėmesį.

Tam reikia laiko, kantrybės, tylos ir žiupsnelio nuobodulio. O ekranai yra visiška to priešingybė“, – sako Ieva.

Jai pritaria ir miuziklo kompozitorius, trijų vaikų tėvas, Stanislavas Stavickis-Stano: „Mes, tėvai, matome, kad vaikus ekranai ypač traukia. Taip stipriai, kad neišvengiamai reikia pakalbėti apie saiką.

Miuziklo herojų istorija padės tėvams paaiškinti vaikams, kas būna, kai nebenori išeiti iš Telebobo šalies“, – sako jis.

Miuziklo „Telebobas ir draugai“ veikėjams Kamilei ir Tomui balsus padovanojo projekto „Dvi kartos“ laimėtoja Sofija Vasilevskytė ir „Dainuok su manim“ dalyvis Kristupas Kerulis. Telebobo žodžius įdainavo aktorius Irmantas Jankaitis.

Dainelių animaciją kuria smagi jaunų menininkų komanda: iliustratorė Eglė Baltrušaitytė, animatorius Algirdas Kundelis bei videografikos dizainerė Barbora Giliūtė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder