Interaktyvi vasaros skaitykla dedikuota Kantui ir Švyturių metams

Karlskronos aikštėje prie Danės krantinės atsivėrė daugelio uostamiesčio gyventojų ir svečių pamėgta Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Interaktyvi vasaros skaitykla. Tiek mažus, tiek didelius vasarotojus šiemet vėl džiugins įvairių renginių gausa.

Interaktyvios vasaros skaityklos organizatorė, bibliotekos informacinių technologijų ir projektų valdymo skyrius vedėja Jolita Baltrimienė pasakojo, kad septintą kartą vykstanti mėnesio trukmė skaitykla šiemet turi du svarbius orientyrus: filosofo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines ir Švyturio metus, kuriems ir bus dedikuoti vykstantys renginiai.

„Kadangi Kantas turėjo labai griežtą ir tikslią dienotvarkę, todėl ir mes stengsimės jos laikytis. Kiekvieną rytą, užsukę į aikštę nuo 11 val. būsite pavaišinti šeivamedžio skonio Kanto arbata, kurią filosofas mėgo labiausiai. Besimėgaudami arbata lankytojai galės susipažinti su naujausia spauda. Nuo 12-15 val. organizuosime įvairias, smagias veiklas vaikučiams, o laikas nuo 15-19 val. bus skirtas suaugusiųjų užsiėmimams ir šeimų atrakcijoms“, - sakė J. Baltrimienė

Bibliotekos vedėja skaityklos lankytojus pirmiausia kviečia užsiregistruoti „Vasara su knyga“ skaitymo iššūkiui. J. Baltrimienė akcentavo, kad šių metų skaityklos naujiena - jogos užsiėmimai neįgaliesiems.

„Bibliotekos darbuotojai su neįgalaisiais dirba jau ne pirmi metai, nes tai yra viena iš bibliotekos strateginių veiklos krypčių. Skaitykloje vyksiančios veiklos atspindi bibliotekoje teikiamas paslaugas, todėl šiemet atsirado užsiėmimų ir neįgaliesiems.

Trečiadieniais vasaros skaitykloje nuo 11 iki 12 valandos vyks joga neįgaliesiems, kurią ves profesionali jogos instruktore Daiva Stančaityte“, - dalinosi J. Baltrimienė.

Skaitykla bus atvira nuo birželio 26 d. iki liepos 25 d. antradieniais-penktadieniais 11-19 val., šeštadieniais 12-18 val., sekmadienis ir pirmadienis - poilsio dienos. Joje vyks nemokami, įvairaus formato renginiai: knygų pristatymai, susitikimai su rašytojais, menininkais, kūrybinės dirbtuvės, edukacijos vaikams ir suaugusiems, koncertai, šokių pamokos, karatė, jogos užsiėmimai, šachmatai, pasikalbėjimai ispanų kalba, neurografikos piešimas, ir daug kitų veiklų.

Išnaša. Kadangi Kantas turėjo labai griežtą ir tikslią dienotvarkę, todėl ir mes stengsimės jos laikytis.(Jolita Baltrimienė)

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder