Justinas Lapatinskas grįžta su nauja daina ir vaizdo klipu

Vasarai prabėgus it mirktelėjimui, visi smagūs potyriai liko tik prisiminimuose. Po truputį įsivyrauja ruduo, leisdamas dar pasidžiaugti paskutiniais šilumos pliūpsniais. 

Tokias vasariškas emocijas išlaikyti kviečia ir Justinas Lapatinskas su nauja daina „Chemija“. Taip pat atlikėjas pristato ir išskirtinį vaizdo klipą, kuriame įamžino savo žygio akimirkas.

Pasakodamas apie dainos kūrybą, žinomas dainininkas atvirauja, kad daina skirta ypatingam asmeniui: „Šią dainą dainuoju savo ypatingam žmogui, kuris, metams bėgant, įrodo savo vertę ir atsidavimą. 

Manau, kad šis kūrinys yra apie ilgalaikį ryšį, apie kai kuriuos suklupimus ir atsikėlimus drauge, apie vienas kito įkvėpimą naujai dienai, - pasakoja J. Lapatinskas. – Į kai kuriuos klausimus  nereikia atsakymų. Man tai vienas iš gražesnių kūrinių, tačiau labai tikiuosi, kad kiekvienas ras savo kūrinio prasmę.“

Paklaustas apie dainos žodžius, Justinas Lapatinskas atviras – parašyti žodžius dainai padėjo žinomas kompozitorius. Juokdamasis dainininkas atskleidžia, kad dėl šios dainos teko važiuoti net iki... Šiaulių!

„Dainą sukūrėme kartu su Pauliumi Jasiūnu. Jo ir yra pats didžiausias indėlis šiame kūrinyje. Mano užsispyrimas leido įveikti daug kilometrų ir aplankyti kompozitorių net Šiauliuose, o tai, pasirodo, kūrybai visiškai netrukdo, - juokiasi atlikėjas. – Prašymą priimti mane pateikiau labai seniai, tačiau štai laiko rasti mūsų susitikimui buvo sunku.

Vis dėlto, pirmą kartą nuvažiavus po gerų metų, išvažiavau jau su aiškia melodija ir mintimi kaip turėtų skambėti daina „Chemija“. 

Įdomu tai, kad dažnu atveju, susitikus su muzikos prodiuseriu, tokie „nušvitimai“ neįvyksta.“

Kalbėdamas apie dainą J. Lapatinskas  viliasi, kad ji pasieks savo klausytoją: „Labai tikiuosi, kad kūrinys patiks ir mano klausytojui, ir, galbūt, pavyks dar kartą apsilankyti pas Paulių Šiauliuose, nes jis, kaip juokdamasis man sakė – dirba tik su geriausiais. Gal net pavyks savo daineles pasiūlyti“, - juokaudamas apie dainą kalba atlikėjas.

Vis dėlto reikia nepamiršti, kad klausytojus gali pasiekti ne tik daina, bet ir vaizdo klipas, kuriame matyti nesurežisuoti kadrai iš dainininko žygio, kuriam pasiryžo eiti kartu su kitu žinomu atlikėju. Kaip teigia J. Lapatinskas, apie žygį sužinojus dieną prieš klausimų ar eiti, ar ne nekilo.

„Šį pavasarį jau savo rankose turėjau pabaigtą dainą „Chemija“, tačiau kažkaip pirmą kartą panorau neskubėti ir pasimėgauti vasara. 

Juolab buvo ir dainų, kurias turėjau išleisti. Daina „Tėti“, kurią išleidau pavasarį, mane paskatino pasimėgauti gyvenimu. 

Pamiršti nepabaigtus darbus ir vasarą, pasileidus plaukus, gyventi patogiu tempu. Tačiau, kaip visada yra draugų, kurie primena, kad laikas yra svarbus ir reikia jį išnaudoti turiningai. 

Sulaukus amžinojo variklio - Justino Stanislovaičio, skambučio gavau paliepimą susidėti daiktus ir ruoštis rytoj į žygį“, - su šypsena kelionės detales pasakoja Justinas Lapatinskas.

„Kadangi turistines keliones mėgstu nuo vaikystės, išvykti jau kitą dieną man nebuvo didelė problema. Iš ryto jau buvau pasiruošęs, susidėjęs daiktus nakvynei ir tiesiog per daug neklausinėjau. Nenuvylė ir draugas. 

Man tik pasakė: atsipalaiduok ir būk savimi. Tikiuosi pavyko ir tai klausytojai pamatys per dainos vaizdo klipą. 

Na, o man asmeniškai diena pralėkė maloniai ir pakrovė naujiems darbams“, - pozityvumu trykštantis dainininkas pasakoja apie žygio ir vaizdo klipo filmavimo momentus.

Ne retai dainos gimsta būtent tokioje aplinkoje – gamtoje. Ten kur ramu ir gera. Vis dėlto, Justinas Lapatinskas teigia, kad dainas rašyti jam geriausiai pavyksta būnant vienam.

„Dainos man gimsta daugiau leidžiant laiką vienam. Kad ir ką daryčiau, nesvarbu kur būčiau, bet jei pagaunu minutę ramybės, iš karto galvoje gimsta melodija, kurią užsirašau į diktofoną. 

Kartais priedainis gimsta tiesiog vedžiojant šunį ar vairuojant automobilį. Vis dėlto, jo neužsirašius, gali taip pat greitai ir pasimiršti, - juokiasi dainininkas. - Iš tikrųjų negaliu patikėti, kad metams bėgant galiu jau pasakyti kurią savo dainą noriu leisti, o kuri gal taip ir liks „užrakinta“. 

Ko gero pradedu suprasti kokias dainas noriu leisti ir visiškai nebijau nesilaikyti vienodumo, ieškoti kitokių dainų pateikimo. 

Vieni tai laiko mėtymusi, na, o aš tiesiog darau tai, kas man patinka. Maža paslaptis: klausytojų laukia vėl kitoks kūrinys“.

Justinas Lapatinskas - Chemija

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder