Kairys Paryžiuje aptars pasirengimą Lietuvos kultūros sezonui Prancūzijoje

Kultūros ministras Simonas Kairys trečiadienį lankosi Paryžiuje, kur aptars pasirengimą Lietuvos sezonui Prancūzijoje 2024 metais bei kitus kultūrinio bendradarbiavimo ir paramos Ukrainos kultūros sektoriui klausimus.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, šiomis temomis S. Kairys kalbėsis susitikimuose su Prancūzijos kultūros ministre Rima Abdul Malak bei Nacionalinės Asamblėjos pirmąja vicepirmininke Valerie Rabault (Valeri Rabo).

Pasak ministerijos, taip pat numatyti ministro susitikimai su Istorinių monumentų tinklo atstovais, Prancūzijos leidinių „Le Figaro“ ir „Le Monde“ žurnalistais.

„S. Kairys Paryžiaus ekspozicijų erdvėje „Espace Commines“ lankysis Lietuvos šiuolaikinio meno parodoje „Geležinis vilkas“, kur stebės Ingos Galinytės performansą „Blogas sapnas“, skirtą Ukrainai paremti“, – pastebima pranešime.

Kultūros sezonų tradicija Prancūzijoje egzistuoja nuo 1987 metų. Šalies pasirinkimas nusprendžiamas aukščiausiu politiniu lygmeniu ir atspindi strategines Prancūzijos užsienio politikos kryptis. Kultūros sezonus Prancūzija jau organizavo bendradarbiaudama su daugiau nei 100 valstybių.

Valstybių pristatymų metu daugiausiai dėmesio tradiciškai skiriama menams ir kultūrai, o šiuo metu sezonai tapo tarpdisciplininiai ir įtraukia tokias sritis kaip ekonomika, švietimas ir mokslas, sportas, turizmas bei gastronomija.

Lietuva, kaip kultūros sezono Prancūzijoje valstybė, pasirinkta pirmą kartą.

Lietuvos kultūros sezoną Prancūzijoje koordinuoja Lietuvos kultūros institutas, kino programą koordinuoja Lietuvos kino centras, svarbiausias partneris Prancūzijoje – Prancūzų institutas Paryžiuje. Šios institucijos yra atsakingos už abiejų šalių meno kūrėjų ir kultūros organizacijų įtraukimą ir Lietuvos kultūros sezono Prancūzijoje 2024 metais programos parengimą bei komunikavimą.

Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje bus organizuojamas nuo 2024 metų rugsėjo iki gruodžio mėnesio Paryžiuje, Marselyje, Lione, Klermon-Ferane ir kituose miestuose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder