Klaipėdos padėka Laimai Vilimienei – teatro „Mūza“

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui premjera pradedant naują sezoną naujuose teatro rūmuose, uostamiesčio Savivaldybė kartu su teatro rėmėja Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ įteikė padėką buvusiai šio teatro vadovei Laimai Vilimienei, ne tik įgyvendinusiai teatro rekonstrukciją, bet ir giliai įspaudusiai savo ir šio teatro pėdas Klaipėdos miesto bei regiono kultūriniame gyvenime.

Spalio 4 d. į Klaipėdos muzikinį teatrą iš sostinės premjeros proga sugrįžusiai Laimai Vilimienei įteikta nominacija „Mūza“.  

Šią nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, nusprendusi ne tik remti scenos meną, bet ir pagerbti, paskatinti konkrečius šio meno kūrėjus.

Kurį laiką „Mūzos“ nominacija buvo skiriama tik Klaipėdos dramos teatro, kurio mecenatė yra kompanija „Bega“, kūrėjams.

Tačiau nuo šių metų nuspręsta išplėsti pretendentų į šią nominaciją ratą:  „Begai“ pasirašius paramos sutartį su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru, „Mūzos“ nuo šiol lanko ir šio teatro kūrėjus.

„Nėra abejonių, kad ponia Laima Vilimienė padarė didžiulį darbą Klaipėdoje tiek rūpindamasi ir iki galo užbaigdama teatro rekonstrukciją, tiek labai sustiprindama patį teatrą, jo kūrybinį potencialą, tiek ir įspūdingais, neretai ir netradiciniais pastatymais, renginiais, festivaliais turtindama pajūrio kultūrinį gyvenimą. 

Jos indėlis labai svarbus visam uostamiesčiui, todėl iniciatyva apdovanoti bei taip Klaipėdos vardu atsidėkoti L. Vilimienei šį kartą yra bendra su Klaipėdos miesto savivaldybe ir meru Arvydu Vaitkumi “, - sakė nominacijos steigėjos kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkas Aloyzas Kuzmarskis.

„Esu labai sujaudinta šio apdovanojimo“,- sakė Laima Vilimienė. „Nuoširdžiai dėkoju visai komandai, ėjusiai kartu su manimi šioje kelionėje“.

„Mūza“ – tai originali statulėlė, kurią sukūrė žinomas uostamiesčio skulptorius Klaudijus Pūdymas, atkartojęs savo paties skulptūrų „Mūzos“ fragmentą. Per aštuonetą metų, kai teikiamos šios kompanijos „Bega“ nominacijos, jų laureatais jau yra tapę 16 uostamiesčio teatro menininkų ir kūrėjų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder