Klaipėdos uosto vaizdai iškils filmo „Johatsu“ scenose

Klaipėdoje visą savaitę filmuojamas naujas pilnametražis lietuvių vaidybinis filmas „Johatsu“ (rež. Lina Lužytė ir Nerijus Milerius).

Filmo pavadinimas išvertus iš japonų kalbos reiškia „išgaravęs“. Johatsu gali reikšti tiek norą susinaikinti, tiek ir norą perkurti save, pakeičiant ne paskirą rutinos fragmentą, bet viską - gyvenamą vietą, profesiją, vardą.

Jis apibūdina žmones, kurie išnyksta iš savo gyvenimų, apleisdami šeimas, darbus, skolas ir visas kitas atsakomybes. Šis fenomenas jau plačiai paplitęs tokiose šalyse, kaip JAV, Didžioji Britanija, Vokietija, tačiau šį sykį filmo kontekste - Lietuva.

„Šiandienos Vakarų visuomenėje visi piliečiai turi vardą, pavardę, išsilavinimą, nuosavybę, santuokinę padėtį liudijančius dokumentus, šimtus socialinių tinklų nuotraukų, tūkstančius “pėdsakų", kuriuos suranda elementariausios paieškos sistemos.

Vartojimo industrija sudaro įspūdį, kad pasaulis pritaikytas prie „mano“ psichologinių ypatybių ar net kūno linijų.

Bet kodėl žmonės užsikrečia aistra pabėgti iš šio „man“ sukurto pasaulio? Kamuojami šio klausimo ir ėmėme kurti „Johatsu“, - sako filmo režisieriai.

Pagrindinė filmo herojė - morge dirbanti sanitarė Lina, kuri, aiškindamasi paslaptingai dingusio vyro istoriją, seka įvairiomis nuorodomis ir nukeliauja iš Vilniaus į Klaipėdą, bandydama surasti atsakymus į iškilusius klausimus.

Filmavimo darbus, kurie rugpjūtį prasidėjo Vilniuje, o pastarąsias septynias dienas vyksta Klaipėdoje, organizuoja kino gamybos kompanija „Uljanos Kim studija“. Pasak jos atstovės Galinos, prie šio filmo dirba 80 lietuvių kino kūrėjų komanda, klaipėdiečiai taip pat dalyvauja masinėse scenose.

„Klaipėdoje filmuojame scenas uoste, pietinėje miesto dalyje. Iki šiol viskas vyko sklandžiai, tikimės, kad ir per paskutines dienas bus taip pat, nes laukia itin sudėtingos scenos“, - pasidalijo kompanijos „Uljanos Kim studija“ atstovė.

Kino filmo „Johatsu“ premjera numatoma 2024 m. pradžioje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder