Klaipėdos koncertų salė

Koncertų salės vadovas ruošiasi auditui

Po skandalingo Klaipėdos koncertų salės vadovo Tado Grabio pasisakymo, kuriame jis savo vadovaujamą įstaigą pavadino „prišiukšlinta gryčia“ ir išreiškė norą keisti jos repertuarą tokiu, kuris pritrauktų daugiau lankytojų, Klaipėdos kultūros bendruomenė reikalauja miesto Tarybos įvertinti naujojo vadovo etiką ir profesinę kompetenciją.

Pats T. Grabys „Vakarų ekspresui“ teigė, jog savo žodžių neišsižada ir ruošia įstaigos dokumentus nepriklausomam auditui.

Kultūros ir meno tarybą ir Kultūros, švietimo ir sporto komitetą ketvirtadienį pasiekė dar gruodžio mėnesį išplatintas kultūros bendruomenės pareiškimas, kurį pasirašė 31 įvairių kultūros ir meno sričių atstovas.

Jame apgailestaujama, kad Klaipėdos koncertų salės vadovas T. Grabys, „neatsakingu, nekompetentingu ir konkrečiais faktais nepagrįstu pareiškimu sudavė smūgį Klaipėdos koncertų salės reputacijai“, pažeidė buvusios vadovės Danutės Žičkuvienės garbę ir orumą.

Taip pat išreikštas susirūpinimas dėl Klaipėdos koncertų salės, kaip aukštą muzikinę kultūrą mieste daugybę metų puoselėjančios įstaigos, veiklos tęstinumo, nes naujasis vadovas neva Koncertų salės veiklą vertinąs tik ekonominiu požiūriu.

Pareiškime prašoma Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos, kad ši užtikrintų sklandžią prestižinės Klaipėdos koncertų salės veiklą, išsaugant jos buvusią paskirtį ir misiją - propaguoti pasaulinę aukštąją muziką, puoselėti ir auginti profesionaliai kultūrai atvirą ir supratingą uostamiesčio visuomenę.

Pareiškime išreikštas nerimas ne tik dėl Koncertų salės, bet ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro, VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovų konkursų rezultatų ir šių įstaigų veiklos perspektyvų.

Taip pat prašoma įvertinti Klaipėdos koncertų salės vadovo viešo pasisakymo teisinius, etinius ir moralinius aspektus, apginti buvusios šios įstaigos vadovės reputaciją.

„Klaipėdos kultūros bendruomenė šiuo pareiškimu norėjo atkreipti dėmesį ir pasakyti, kad mums - ne tas pats, kas vyksta vienoje svarbiausių Klaipėdos kultūros įstaigų.

Mes netylėsime ir reikalausime, kad kultūros įstaigų vadovai paisytų etikos ir profesinių kriterijų, kad suvoktų bendrą Klaipėdos kultūros lauką“, - apibendrino rašte išsakytą nuomonę Klaipėdos kultūros bendruomenės pirmininkė Nijolė Laužikienė.

Klaipėdos koncertų salės vadovas Tadas Grabys „Vakarų ekspresui“ sakė, kad niekaip nereaguoja į Klaipėdos kultūros bendruomenės pareiškimą, nes turi rūpintis viena didžiausių Klaipėdos kultūros įstaigų.

"Septyniolika metų įstaigai vadovavo vienas vadovas. Per tą laiką nė karto nebuvo atliktas Klaipėdos koncertų salės veiklos ir viešųjų pirkimų auditas. Manau, normalu, kad aš, kaip naujas vadovas, noriu pasitikrinti įstaigos temperatūrą, išsiaiškinti, kokios gerosios ir blogosios praktikos joje buvo taikomos.

Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba išbraukė Klaipėdos koncertų salės auditą iš savo planų 2022 m., todėl kreipiausi į Savivaldybės administracijos vadovą su prašymu atlikti nepriklausomą įstaigos veiklos auditą už 5-erius metus. Tikimės teigiamo atsakymo ir ruošiame tam dokumentus", - komentavo T. Grabys.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder