Laiškus ranka rašė ne tik Džuljetos, bet ir vienas Romeo: parašyti laišką Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui galima visada

Belaukiant Sergejaus Prokofjevo šokio spektaklio „Romeo ir Džuljeta", statomo pagal to paties pavadinimo Williamo Shakespeare'o kūrinį, premjeros Žvejų rūmuose rugsėjo 17, 18, 19 dienomis  Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras su publika bendravo ranka rašytais laiškais apie meilę.  

Įkvėpus romantiniam filmui „Laiškai Džuljetai" teatro gerbėjai galėjo parašyti laišką ranka bei savo pašto dėžutėje sulaukti ne mažiau nuoširdaus atsakymo. Džiugu, kad šia galimybe pasinaudojo įvairaus amžiaus teatro gerbėjai iš visos Lietuvos.  

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras dėkoja gerbėjams už aktyvumą. Laiškų sulaukta iš visos Lietuvos: tačiau daugiausia iš Vilniaus ir Klaipėdos. Būta ir rašiusiųjų po keletą laiškų, kurių dėka užsimezgęs bendravimas įgavo tęstinumą ir parodė, jog vykdoma akcija yra prasminga. „Lenkiu galvą prieš tuos, kas sugalvojo šitą akciją. Tai tarsi spindulys iš už debesų", - dėkodama rašė viena klaipėdietė. 

Aktyviausiai savo jausmus popieriuje dėstė moterys, tačiau sulaukta ir vieno vaikino laiško. Pagal laiškų turinį sprendžiame, kad teatrui savo širdies džiaugsmus ir sopulius dėstė tiek paaugliai, tiek vidutinio amžiaus žmonės, tiek senjorai. Laiškų temos buvo įvairios, bet daugiausia apie savo žmogaus ilgesį, jo paieškas. Jaunuoliui iš Vilniaus rūpėjo sužinoti valios mokytis instrukciją: „Aš niekaip nesusikaupiu ir dėl to kenčia mano pažymiai, nuotaika ir kartais net bendravimas. Gal Jūs turite man patarimų?".  

Išgirdome ir meilės be atsako istoriją su laiminga pabaiga, atkeliavusią iš Vilniaus: „Anksčiau minėjau, jog ši meilės istorija daug ką pakeitė. Taip, išties pakeitė. Praradusį jį, iš naujo atradau save. Tartum naujai gimusi būčiau. Spindėjau šiluma, džiaugsmu bei svarbiausia – meile sau. Taigi, gal ši istorija nebuvo tokia nelaiminga, jei jos baigtis buvo tokia, kurios labiausiai ir norėčiau." Kupina sąmoningumo ir vilties mergina pasižadėjo, kad kai patirs tokią meilę kaip Džuljetos, būtinai jai apie tai parašys. 

Apie meilės ir savęs paieškas rašė ir mergina iš Klaipėdos, kabinanti gyvenimą dideliais šaukštais, „su vėju plaukuose, ir smėliu kuprinėje": „Visada tikėjau meile ir vis dar tikiu. Tai labai keistas jausmas. Tikėti kažkuo, kas nuo tavęs nelabai priklauso. Iš savo pusės išmokau pabūti ir stovinčiu vandeniu, ir audringa jūra. Palauksiu kiek tik reikės to, kam manęs nebus per daug (visokios)!"

Nei vienos klaipėdietės laiške neapsieita be jūros, ne tik kaip emocijų metaforos, bet ir romantiško susitikimo vietos: „To tykaus vakaro prie jūros negaliu pamiršti. Tavo akių žvilgsnis toks supratingas, gilus. O tos duobutės skruostuose kerinčios, kai tu šypsaisi. Tai buvo nepaprastas vakaras. Vienintelis, kurį norėčiau pakartoti". 

K.Simonovas su KVMT baleto trupe ruošiasi šokio spektakliui „Romeo ir Džuljeta“.

Ir akcijos „Laiškai Džuljetai" vyšnia ant torto tapo vilnietės prisipažinimas meilėje pačiai Džuljetai: „Aš niekada nesu su tavimi kalbėjusi, bet žinau, kad tu nesi graži tik išorėje – tu būtum pats geriausias žmogus, kurį  pasaulis būtų matęs. Tikiuosi, kad kažkada tave sutiksiu" bei Kauno rajono gyventojos laiškas, kuriame tilpo ne tik eilės apie meilę, bet ir atvirukas su džiovintu gėlės žiedu: „Skaityk, prašau skaityk, kaip pirmą savo meilės knygą apie Džuljetą, žavią Afroditę... Juk aš atėjusi iš meilės auros. Prašau, man būki Prometėjas, mylintis Orfėjas, Odisėjas!".

„Esame dėkingi už ranka rašytus, atvirumo ir nuoširdumo kupinus laiškus. Labiausiai už tai, kad patikėjote mums savo išgyvenimus. Viliamės, kad kiekvieną iš Jūsų pasiekė Džuljetos parašyti atsakymai, nes grįžtamasis ryšys labai svarbi šios akcijos sudedamoji dalis, sukūrusi šiltą ir asmenišką dialogą tarp muzikinio teatro žiūrovų bei šokio spektaklio „Romeo ir Džuljetą" kūrėjų ir statytojų. KVMT baleto trupė šiuo metu intensyviai repetuoja su iš Maskvos atvykusiu choreografu Kirilu Simonovu, kad 2021 m. rugsėjo 17, 18 ir 19 dienomis, Jus pakviestų į šiuolaikišką ir meile alsuojantį spektaklį „Romeo ir Džuljetą". Laukite mūsų sugrįžtant bei junkitės į naujas akcijas!",- kviečia Rinkodaros tarnybos vadovė Kristina Norvilė. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder