„Nepatogaus kino“ festivalyje - dokumentika apie ryšio paieškas ir karų paliekamas žaizdas

Spalio 8 dieną Klaipėdos, Vilniaus, Kauno ir Šiaulių kino teatruose prasidėjo 18-as „Nepatogaus kino“ festivalis. Kiek ilgiau nei dvi savaites - iki spalio 27 dienos - truksiantis festivalis žiūrovams pasiūlys apie 50 rinktinių filmų. Uostamiestyje bus rodomi 9 festivalio filmai.

„Nepatogus kinas“ - nuo 2007 metų kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis, kaskart į savo veiklas įtraukiantis daugiau kaip 18 000 žiūrovų. 

Tai yra nekomercinis renginys, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temomis, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningiems ir kritiškiems.

„Nepatogaus kino“ vadovas Gediminas Andriukaitis pasakojo, kad šiųmetinėje festivalio programoje - dokumentiniai filmai apie 2000-ųjų Afganistaną, komunistinę Vengriją, jautrios istorijos apie ryšio paieškas, dirbtinio intelekto keliamus iššūkius. 

Viena iš festivalio programų skirta prieš daugiau nei dvejus metus Rusijos pradėto karo Ukrainoje temai.

Viena iš festivalio programų skirta prieš daugiau nei dvejus metus Rusijos pradėto karo Ukrainoje temai.

„Žiūrovams atrinkome pačių įvairiausių, labiausiai stebinančių ir, svarbiausia, tikrų istorijų - nuo mūsų mirusius artimuosius galbūt pakeisiančio dirbtinio intelekto, laimės matavimo karvėmis ar meilės motelių Brazilijoje paslapčių iki karštomis Talibano pėdomis sekančios kameros, diktatūrų paliestų žmonių bei bejausmių ir nepavargstančių karo mašinų“, - sakė G. Andriukaitis.

Klaipėdos žiūrovai festivalio metu išvys šiuos dokumentikos filmus: „Laimės agentas“, „Riverboom“, „Dangus virš Zenicos“, „Gulspongo stebuklas“, „Eros“, „Sudie, Tabarija“, „Artėjant potvyniui“, „Hollywood gate“ ir „Zero zone“.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder