„Ramybės“ galerijoje Palangoje – Karolio Kurkliečio „Gamtos formos“

Nuo liepos 1-osios „Ramybės“ galerija Palangoje kviečia į jaunosios kartos juvelyro Karolio Kurkliečio parodą „Figurae Naturales | Gamtos formos”, kurioje autorius pristato pastarojo kūrybos laikotarpio autorinę juvelyriką.

Eksponuojamuose papuošaluose gamta ir jos formos figūruoja ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine prasme. “Mano kūriniai atsirado “pasiskolinus” dalį gamtos: natūralus mineralai, taurieji metalai –  visa tai jau yra gamtos kūriniai, kuriems suteikiu naujas formas bei gyvybę”, – parodos koncepciją  pristato autorius.

Balansuojantis tarp klasikos ir ekstravagancijos,  K. Kurklietis kuria iš pirmo žvilgsnio instinktyvaus atlikimo kūrinius, tačiau tuo pačiu jie atlikti smulkmeniškai, tiesiog filigraniškai – nuo faktūrinių, grubių ir masyvių formų pereinama prie suvaldytos minimalistinės estetikos, o visa tai užbaigiama brangakmeniais.

Papuošalų paslaptis glūdi į juos inkrustuotuose juvelyriniuose akmenyse ­– būtent jie čia yra svarbiausi akcentai. Kruopščiai atrinkti įvairiaspalviai granatai, topazai bei kiti akmenys – gamtos dalis, preciziškai nušlifuota paties autoriaus rankomis ir atradusi savo vietą sukurtuosiuose papuošaluose.

Karolis Kurklietis 2016 m. baigė Vilniaus Dailės Akademijos Telšių fakultetą. Po studijų baigimo metus praleido Telšiuose dalindamasis savo brangakmenių inkrustavimo patirtimi su VDA studentais.

Įgūdžius juvelyras tobulino Darijaus Gerliko juvelyrikos mokykloje “Vilnensis”, taip pat stažavosi estų juvelyrikos menininko Tanel Veenre dirbtuvėse Taline.

Išskirtinis K. Kurkliečio kūrybos bruožas – rankomis briaunuojami pusbrangiai bei brangieji juvelyriniai akmenys, kuriuos autorius suformuoja į nestandartinius siluetus.

Karolio Kurkliečio parodos „Figurae Naturales | Gamtos formos” atidarymas „Ramybės“ galerijoje (Vytauto g. 35 Palanga) vyks liepos 1 d. 18.00 val.

Paroda bus eksponuojama iki liepos 22 d.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder