Ritos Petrauskaitės rečitalis: vasaros saulėlydį paryškins „Raudonų aguonų gaidos"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kamerinės muzikos festivaliuose - „Vasaros prieskoniai" ir „Vasaros prieskoniai Palangoje" gėrėsimės solistės Ritos Petrauskaitės (sopranas) rečitaliu „Raudonų aguonų gaidos". Birželio 4 d. 18.30 val. laukiame Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje, o birželio 13 d. 18 val. - Palangos kurhauzo koncertų salėje.  

Jūsų vasaros saulėlydžiui papildomų spalvų suteiks teatro solistės Ritos Petrauskaitės (sopranas) rečitalis „Raudonų aguonų gaidos", kuriame skambės Antano Belazaro dainos bei populiarių G. Verdi, Ch. Gounod, G. Donizetti, J. Massenet operų arijos. Ritai Petrauskaitei koncerte talkins baritonas Mindaugas Rojus bei koncertmeisteriai – Loreta Piaseckienė ir Christopher Cooley. 

Rečitaliui besiruošianti solistė R. Petrauskaitė pasakoja, kad koncertui rinkosi muziką, kuri įkvepia, jaudina ir kurią labai norisi dainuoti.  „Nusprendžiau įtraukti į programą kūrinius, kurie tinka mano balsui ir paliečia mano sielos stygas. Daug dainuota, repertuaras platus, tačiau kas yra mano mėgstamiausia muzika nelengva atsakyti. Koncerto pradžioje skambės A. Belazaro dainos, kurias seniai svajojau padainuoti publikai. Tai labai įspūdingos, sakyčiau net teatrališkos kompozicijos, kur žodis ir muzika yra pilnaverčiai partneriai.

Eduardo Balsio opera „Kelionė į Tilžę" - mano viena mylimiausių, tad nutariau įtraukti ir Indrės monologą. Šis kūrinys yra ypač reikšmingas mano teatrinėje kelionėje. E. Balsio muzika pilna jausmų, potėpių, niuansų, tad visada yra įdomu ją atlikti. Į koncerto programą įtraukiau ir Džildos ariją iš G. Verdi operos „Rigoletas". Ši opera man primena sunkumus, patirtus ieškant vokalinio meno subtilybių ir charakterio tvirtybės. Kūrinius, kuriuos atliksiu pirmą kartą, viliuosi  padainuoti įtaigiai ir įdomiai, taip, kad klausytojams jie patiktų ir išliktų atmintyje",- akcentuoja žavioji R. Petrauskaitė. 

Kuo solistui ypatingas rečitalis? „Man tai koncertas, kuris,  viliuosi, bus publikai įdomus. Po karantino pagaliau galėsime mėgautis gyvu bendravimu, o solistų balsai ir energija, tikiuosi, atlieps klausytojų lūkesčius",- sakė R. Petrauskaitė. 

Kamerinės muzikos koncerte „Raudonų aguonų gaidos" išgirsime ir solistą Mindaugą Rojų. „Labai džiaugiuosi, kad M. Rojus sutiko papuošti šį koncertą savo nuostabiu balsu! O ir publika, manau, pasiilgo charizmatiškojo solisto. Kadangi esame kartu nemažai koncertavę, džiaugiuosi, kad po ilgos tylos vėl kartu galėsime džiuginti klausytojus.

Geras partneris scenoje - didelė dovana. Koncerte mums talkins puikūs pianistai Loreta Piaseckienė ir, į Klaipėdą iš Niujorko atvykęs, pianistas Christopher  Cooley. Džiaugiuosi galėdama bendradarbiauti su šiais puikiais kolegomis. Jų indėlis į mūsų sėkmes - labai didelis",- džiaugiasi R. Petrauskaitė. 

Kokie mėgstamiausi R. Petrauskaitės „Vasaros prieskoniai"? „Gėlių žiedai,  kvapai,  spalvos,  skoniai, iššūkiai, judesys ir, žinoma, ledai!",- sako ji. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder