„Vasaros koncertų ciklas": renginių gidas liepos 28 – rugpjūčio 3 d.

Netrukus prasidėsiantis paskutinis vasaros mėnuo skelbs Klaipėdos koncertų salės organizuojamo „Vasaros koncertų ciklo” programų maratono pabaigą. Vasariški koncertai stebins improvizacinės, džiazo, akademinės muzikos garsių atlikėjų pasirodymais, kuriuose netrūks ryškių muzikinių idėjų bei efektingų eksperimentų. Mažieji klausytojai taip pat neturės laiko nuobodžiauti, nes jų lauks premjera – nuotaikingas teatralizuotas koncertas vaikams ir visai šeimai.
 

Liepos 28 d., trečiadienis, 11.00 ir 18.00 val.
Lietaus nykštukai

Teatralizuotas koncertas vaikams (5–11 metų) ir visai šeimai 

Liepai baigiantis Vasaros koncertų cikle apsilankys „Lietaus nykštukai“. Tikėkimės, jie neatkeliaus iš giedro dangaus, bet įsikūnys muzikos garsuose ir eilėraščių tekstuose. Taip savo teatralizuotą koncertą pavadino aktoriai Evelina Šimelionė ir Gytis Šimelionis.

Dažnai su Klaipėdos koncertų sale bendradarbiaujantys kūrybingi menininkai yra tiek programos idėjos autoriai, tiek muzikos kūrėjai ir atlikėjai. Tiesa, koncerto pavadinimą jiems pasufleravo rašytojos Violetos Palčinskaitės eilėraščių knyga vaikams „Lietaus nykštukai“, iš kurios jie pasirinko tekstus savo dainoms.

Pasak Evelinos, „teatralizuotame koncerte „Lietaus nykštukai“ vaikai susipažins su dviem mažais herojais, kurie dideliame miško labirinte neberanda kelio namo. Susidūrę su įvairiais nuotykiais ir sunkumais jie prašys vaikų pagalbos atrasti savo tikrąjį kelią ir daugiau nebeklaidžioti ten, kur akys veda.

Didelis žemėlapis nykštukams bus tarsi labirintas, kuriame reikia mokėti susigaudyti ir neišklydus grįžti namo. Tačiau netikėtai sutiktas vilkas arba popierinis kapitonas juos nuplukdins visai kitur, negu jie planavo. V. Palčinskaitės eilės nukels į tikrą pasaką, kur savo teisingo kelio galėsime ieškoti visi kartu su vaikais“.

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje.

Programoje:

Renginio vieta: parko estrada prie Klaipėdos koncertų salės
Teatralizuotas koncertas vaikams (5–11 metų) ir visai šeimai
Evelina Šimelionė, Gytis Šimelionis  (idėjos autoriai, muzikos kūrėjai  ir atlikėjai)
Dainų tekstams pasirinkti eilėraščiai iš Violetos Palčinskaitės knygos „Lietaus nykštukai“

Liepos 30 d., penktadienis, 20.00 val.
Vasaros naktis miške

Žaliuojančio parko estradoje vykstančiam Vasaros koncertų ciklui ypač tinka programa „Vasaros naktis miške“. Ją pristatys talentingi, ryškiomis muzikinėmis idėjomis, efektingais muzikiniais eksperimentais garsėjantys atlikėjai: pianistė Guoda Gedvilaitė ir skirtingais instrumentais muzikuojantys broliai Bazarai: Motiejus, Mykolas ir Benediktas.

G. Gedvilaitės inicijuotos koncertinės programos visuomet originalios, o interpretacijos pilnos fantazijos ir laisvės. Pianistė mielai eksperimentuoja ir meta iššūkį nusistovėjusioms klasikinės muzikos taisyklėms. 

Motiejus Bazaras taip pat žinomas dėl įvairiapusiškų muzikinių interesų: pianistas visada yra atviras naujoms idėjoms, domisi kompozicija ir skirtingais stiliais, eksperimentuoja elektroninės muzikos srityje. Motiejus dažnai rengia įvairius projektus kartu su broliais Mykolu ir Benediktu.

Dvi simfoninės poemos – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio „Miške“ ir Ottorino Respighi „Romos pušys“ – šiame koncerte bus atliktos fortepijonu keturiomis rankomis. Prieš gerą šimtmetį kompozitorių sukurtą muziką palydės tą akimirką gamtos kuriami garsai: šnarančių medžių ritminiai motyvai, čiulbančių paukščių melodijos. 

Tradiciniais instrumentais interpretuojamos muzikos spalvas praturtins šiuolaikinėmis technologijomis išgaunami garsai. Visas koncertas pasižymės neįprasta akustinių bei elektroninių instrumentų sudėtimi. Programą baigs Antonio Vivaldi Koncertų smuikui ir orkestrui ciklo „Metų laikai“ aranžuotės džiazo stiliumi. Atliekamos G. Gedvilaitės ir Bazarų Trio jos suskambės išties ypatingai ir įtikinamai.

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. 

Renginio vieta: parko estrada prie Klaipėdos koncertų salės
Guoda Gedvilaitė (fortepijonas, klavesinas), Motiejus Bazaras (fortepijonas), Mykolas Bazaras (kontrabosas, klavišiniai), Benediktas Bazaras (mušamieji)
Programa: Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninės poemos „Miške“, Ottorino Respighi simfoninės poemos „Romos pušys“ aranžuotės, Antonio Vivaldi Koncertų smuikui ir orkestrui ciklo „Metų laikai“ džiazinės aranžuotės

Rugpjūčio 3 d., antradienis, 20.00 val.
Į liepsną 

Vasaros ciklo koncertų maratoną baigs programa „Į liepsną“, kurią atliks vienas ryškiausių improvizacinės ir džiazo muzikos kūrėjų saksofonininkas Liudas Mockūnas ir itin spalvinga kūrybinė asmenybė, įstabaus talento pianistas Petras Geniušas. Jiems abiem būdingas meninių idėjų šviežumas, nestandartinis mąstymas ir virtuoziškas atlikimas publikai visada garantuoja klausymo malonumą. 

Ilgamečiai kūrybiniai partneriai prieš 8 metus pristatė kompaktinę plokštelę ir koncertinę programą „Jūra miške“, kuri buvo atlikta ir Klaipėdos koncertų salėje.

„Į liepsną“ – tai antroji dueto kompaktinė plokštelė ir koncertinė programa. Joje skamba perkomponuoti ir išplėtoti improvizuojant Bélos Bartóko, Aleksandro Skriabino, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Broniaus Kutavičiaus ir paties L. Mockūno kūriniai. „Antrojoje plokštelėje toliau kuriame savo žaidimo taisyklių variantą, kaip gali vykti romanas tarp parašytos ir improvizuotos muzikos, arba tarp klasikos ir džiazo. Puikiai visiems pažįstamų kompozitorių kūrinius dekonstruojame ir sukonstruojame iš naujo, naudodami jau egzistuojančias arba spontaniškai atrastas muzikines technologijas, ilgai kauptas pasąmonines bibliotekas“, – apie naująjį savo darbą pasakoja dueto nariai.

Esant lietingam orui koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje. 

Programoje:

Renginio vieta: parko estrada prie Klaipėdos koncertų salės
Liudas Mockūnas (saksofonas)
Petras Geniušas (fortepijonas)
Programa: perkomponuoti ir išplėtoti improvizuojant Bélos Bartóko, Aleksandro Skriabino, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Broniaus Kutavičiaus, Liudo Mockūno kūriniai

Daugiau informacijos: koncertusale.lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder