Ekspertai įvardijo maisto produktus, kurių reikėtų vengti, jei stebite savo svorį, rašo žurnalas "Parade".
Sąrašo viršuje atsidūrė vaisių sultys. Kaip pažymėjo mitybos specialistė Elena Wheeler, gerti vaisių sultis dažniausiai yra tas pats, kas gerti cukrinį vandenį su pridėtais vitaminais.
"Gerdami sultis nesijaučiame tokie sotūs ir patenkinti kaip valgydami vaisių, nes trūksta labai svarbaus komponento - skaidulų.
Sultyse gali padaugėti kalorijų, jei nekreipiame dėmesio į porciją ir pridėtinio cukraus kiekį", - aiškino dietologė ir mitybos konsultantė Cherie Berger.
Kiti maisto produktai, dėl kurių priaugama svorio:
Augalinės kilmės pieno alternatyvos (kaip pažymėjo Wheeler, nors jose nėra laktozės, vis tiek yra kalorijų);
džiovinti vaisiai (dar vienas "sveikas" svorio priaugimo produktas, kuris atrodo sveikas, nes neturi riebalų, tačiau problema ta, kad iš jo pašalinamas vanduo ir koncentruojamas cukrus, paaiškino mitybos specialistė Kimberly Homer);
kepiniai be glitimo (šie gaminiai gali būti be glitimo, tačiau juose vis tiek yra cukraus, riebalų ir glitimą pakeičiančių ingredientų, sakė Wheeler);
sumažinto riebumo arba sumažinto cukraus kiekio ledai (suvokiami kaip sveikesnis pasirinkimas, tačiau kalorijų vis tiek yra, o tai gali nuvilti kontroliuojant porcijas, perspėjo mitybos specialistė);
jogurtas (mitybos specialistai teigia, kad kai kuriuose aromatizuotuose jogurtuose gali būti pridėta cukraus, prilygstančio torto gabalėliui);
pusryčių dribsniai (daugelyje jų yra mažai skaidulinių medžiagų ir daug cukraus, paaiškino Wheeler);
energinius batonėlius (batonėliai, kuriuose mažai maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų ir baltymų, ir daug pridėtinio cukraus, gali sukelti cukraus kiekio kraujyje padidėjimą ir norą valgyti daugiau maisto, pažymėjo Bergeris);
riešutai (dar vienas sveikas maisto produktas, kuris pateikiamas kaip pagalbinė svorio metimo priemonė, tačiau iš tikrųjų jis yra labai kaloringas, perspėjo Homer);
riešutų sviestai (svarbu paskirstyti porcijas, nes riešutų sviestai gali būti geras baltymų ir riebalų šaltinis);
Rašyti komentarą