3 sveikų ir nebrangių užkandžių idėjos moksleiviams: ir į vasaros iškylą, ir į kuprinę rudenį

(1)

Vasarai pamažu jau einant į pabaigą, vaikai dar nori pasiimti iš jos viską, tad su malonumu leidžiasi į iškylas, bet visai netrukus jau teks prisiminti ir mokyklos ritmą.

„Lidl“ pranešime žiniasklaidai pristatomos 3 sveikų ir nebrangių užkandžių idėjos, kurios puikiai tiks ir į pikniko krepšį vasaros iškylautojams, ir į kuprinę mokyklon sugrįžtantiems moksleiviams.

Priešpiečių karalius – sumuštinis

Sumuštinių pertraukėlei prireiks:

  • Viso grūdo „Mano duonos“
  • „Pikok pure“ kiaulienos kumpio
  • Sūrio „Pilos“ riekutėmis
  • Tepamo sūrio
  • Salotų lapų
  • Šviežio agurko

Gaminame:

Paruošimas labai paprastas: paimkite keturias riekes duonos, ant jų užtepkite tepamo sūrio, salotos lapą, sūrio riekelę, kumpį ir agurkus.

Tuomet riekeles suglauskite tarpusavyje ir suformuokite sumuštinius. Juos itin patogu supakuoti į daugkartinio naudojimo vaškinį popierių arba tiesiog sudėti į priešpiečių dėžutes.

Jei žinote, kad paprastai suvalgius sumuštinį jūsų vaikui dar norėsis ko nors saldaus – įdėkite bananą. Jie neabejotinai laimi vieną pirmųjų vietų pagal patogumą transportuoti bei vartoti bet kur ir bet kada.

Ir gražūs, ir patogūs – dešrelių ir daržovių vėrinukai

Vėrinukams prireiks:

  • Medinių iešmelių
  • „Pikok pure“ virto kiaulienos kumpio dešrelių
  • Saldžiųjų paprikų (geriausia įvairių spalvų)

Gaminame:

Visų pirma, įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, trumpam pamerkite medinius iešmelius į vandenį.

Tada supjaustykite dešreles ir paprikas vidutinio dydžio gabalėliais. Jei jūsų vaikas mėgsta, iešmeliams panaudoti galite ir mėlynuosius svogūnus – juos supjaustykite riekelėmis.

Paruoštus gabalėlius suverkite ant sušlapintų medinių iešmelių. Vėrinukus kepkite orkaitėje apie 7–8 minutes.

Meksikos įkvėptos kesadilijos su kumpiu ir sūriu

Kesadilijoms prireiks:

  • „Pikok pure“ kiaulienos kumpio
  • Tortilijų
  • Pomidorų tyrės
  • Konservuotų kukurūzų
  • Raudonosios paprikos
  • „Pilos“ tarkuoto kietojo sūrio

Gaminame:

Tortilijas ištepkite pomidorų tyre ir ant jų sudėkite kumpį, užberkite konservuotus kukurūzus, smulkintas paprikas bei sūrį.

Ant viršaus uždėkite kitas tortilijas ir tuomet viską apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje.

Iškeptas tortilijas supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite į priešpiečių dėžutę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder