Aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė – apie panašumą su dukra Elze: „Vyras juokauja, kad dukra griežtesnė nei aš“

Jau šį šeštadienį į TV3 žiūrovų namus sugrįš ilgai lauktas, naujas, jau 16-asis ilgametės kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ sezonas! Premjerinėje laidoje žiūrovai išvys naujuosius vedėjos Ilonos Juciūtės namus bei čia atvykusią viešnią – garsią aktorę Sandrą Daukšaitę-Petrulėnę. Žinoma moteris ne tik atskleis savo virtuvės paslaptis, bet ir atvirai prabils apie savo šeimą.

Šiemet laida žiūrovus džiugins kardinaliais pokyčiais. Laidos vedėjos I. Juciūtės studijoje apsilankę svečiai turės atskleisti TOP 3 ingredientus, be kurių neįsivaizduoja nė dienos, o juos panaudodama Ilona sukurs receptą, kurį laidoje pagamins kartu su laidos svečiu.

Kodėl žinomas dainininkas negali gyventi be fetos sūrio, pomidorų ir braškių? Kur populiari aktorė atrado trumų pastą? Kodėl žinomas sportininkas kone kiekvieną patiekalą gardina rozmarinu? Laidoje netrūks įdomiausių virtuvės istorijų bei neeilinių gastronominių nuotykių!

O štai Ilonos kolega, grilio guru R. Svetlauskas, žiūrovus stebins nesudėtingai pagaminamais, bet labai gardžiais grilio patiekalais naujoje savo rubrikoje „Grilio istorijos“.

Pirmoje, premjerinėje laidoje, žiūrovai turės unikalią galimybę apsilankyti laidos vedėjos Ilonos namuose, į kuriuos užsuks ir Robertas bei laidos viešnia, aktorė ir dėstytoja S.  Daukšaitė-Petrulėnė.

Pirmoji laidos viešnia Sandra – tikras moteriškumo pavyzdys.  Atrodo, ji spėja viską – moteris vaidina kine bei televizijoje, dėsto anglų kalbą bei viešąjį kalbėjimą. O kur dar pačios brangiausios – mamos bei žmonos – pareigos, kurių metų ji su malonumu keliauja į virtuvę ir šeimai gamina gardžias vakarienes?

Laidoje aktorė atskleis, kad TOP 3 jos namuose randami ingredientai yra kiaušiniai, cinamonas ir obuoliai. Iš pažiūros tai skamba kaip ganėtinai įprasti ir kasdieniniai maisto produktai, tačiau kokias jaukias istorijas jie mena... Būtent šie produktai žinomai aktorei primena vaikystę, mamos keptą obuolių pyragą ir laiką, praleistą kartu su šeima.

„Namuose, pažvelgusi pro langą, visada pamatau pas mus augančią alyvinę obelį su daugybe skanių obuolių. Tuomet prisimenu juos itin mėgusį savo senelį. Vaikystėje, kol senelis pasakodavo man juokingas istorijas, kartu su juo tuos obuolius rinkdavome, todėl jie man visuomet primena senelį.

Taip pat obuoliai, cinamonas ir kiaušiniai man labai primena ir legendinį mamos obuolių pyragą, kurį ji kepdavo sekmadieniais. Tai būdavo tarsi sekmadieninė mūsų šeimos tradicija. Kai ateidavo ši diena, visada laukdavau, kada mane pažadins obuolių ir cinamono kvapas...“ – prisiminimais dalinsis aktorė.

Sandra atskleis, kad savo šeimoje ji ir toliau puoselėja šią gražią šeimos tradiciją – sekmadieniais kepti obuolių pyragą. Aktorei šį pyragą kepti sekasi geriausiai, nes ji laikosi vienos savo virtuvės taisyklės – gamina tai, ką moka ir kas jau yra patikrinta.

„Eksperimentuoti aš nemėgstu. Man patinka gaminti tai, ką tikrai moku, ką sugebu, todėl mano buvimas virtuvėje gali būti vadinimas labai saugiu ir patikrintu“, – juoksis pasakodama Sandra.

Besišnekučiuodama su laidos vedėja Ilona, Sandra prisimins ir šmaikščią dukters Elzės kulinarinę istoriją, kai būdama dar visai mažytė, ji sugalvojo tėčiui pagaminti pusryčius.

Anot aktorės, šis prisiminimas ilgai išliks tiek jos, tiek jos vyro atmintyje. „Kažkada prieš daug metų, kai Elzytei buvo gal kokie trys metukai, o manęs nebuvo namuose, nes filmavausi, man paskambinęs vyras pasakė:

„Tu tikrai nepatikėsi, kokius pusryčius man paruošė Elzė“. Įsivaizduokite – ji atnešė jam vandens puodelį ir ant lėkštutės padėtą kiaušinį. Mano vyras net nustebo, kad tokia mažytė, o jau pati kiaušinį išvirė!

Galiausiai paaiškėjo, kad tas kiaušinis buvo tiesiog žalias kiaušinis tiesiai iš šaldytuvo“, – linksmą dukters „gaminimo“ istoriją laidoje prisimins aktorė.

Žinoma moteris atskleis ir tai, jog, anot jos vyro Aurimo, ji pati ir jos dukra yra labai panašios ne tik vizualiai, bet ir charakterio savybėmis.

„Kaip sako mano vyras, Elzė yra tokio pat griežtumo, kaip aš. Viskas turi būti pagal planą, tvarkingai sudėta. Aurimas net juokauja, kad su Elze yra netgi sunkiau nei su manimi“, – juoksis S. Daukšaitė-Petrulėnė.

Sandra nė neabejoja, kad jos dukra iš savo vaikystės ir laiko su šeima taip pat atsineš kažką nepamirštamo – taip, kaip ji su savimi vis dar tebesinešioja tą nuostabų mamos obuolių pyrago aromatą ir skonį.

„Aš vienareikšmiškai tikiu, kad visi iš vaikystės namų atsinešame kažkokias emocijas, prisiminimus, kvapą, skonį, spalvą... Aš labai tikiu ir viliuosi, kad ir Elzė iš mūsų namų parsineš tai, ko niekada negalės pamiršti“, – atviraus aktorė S. Daukšaitė-Petrulėnė.

Taip besišnekučiuodamos, Ilona ir Sandra pagamins gardų desertą iš aktorės nurodytų TOP 3 ingredientų. Laidos vedėja I. Juciūtė tikrai nustebins Sandrą, nes gamins ne nostalgišką ir viešnios pamėgtą obuolių pyragą, bet pavlovą su karamelizuotais obuoliais! Kaip šį skanumyną įvertins laidos viešnia?

Na, o laidos šefas, „Kamado Bono“ kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, rubrikoje „Grilio istorijos“ taip pat paruoš išskirtinį patiekalą. Kulinaras ant kepsninės pagamins labai gardų ir aromatingą jautienos nugarinės kepsnį su traiškytomis bulvytėmis ir vyno padažu.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – jau šį šeštadienį, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder