Nuo obuolių ir mėlynių iki morkų ir paprikų - produktų skyriuje yra daugybė maisto produktų, kurie yra skanūs ir sveiki, jei valgomi žali. Kai kurie teigia, kad bulvės taip pat priklauso šiai kategorijai.
„Bulvės yra vienas universaliausių maisto produktų Žemėje, - „USA Today“ sakė registruota dietologė Mika Siva. „Nors kai kurie žmonės giria žalių bulvių valgymo naudą, aš to daryti nerekomenduoju.“
Žalios bulvės iš tikrųjų turi daugiau vitamino C nei virtos, sako Shelley Balls, registruota dietologė ir „Consumer Health Digest“ mitybos specialistė.
„Verdant bulves vitamino C kiekis jose sumažėja 62 %, - priduria ji. „Kai bulvės kepamos, vitamino C kiekis dėl terminio skilimo sumažėja 35 %.“
JAV žemės ūkio departamento maisto duomenų bazės duomenimis, vidutinio dydžio žalioje bulvėje yra maždaug 16 g vitamino C.
Palyginimui, rekomenduojama vitamino C paros norma vyrams yra 90 miligramų, moterims - 75 mg, o nėščiosioms - 120 mg.
Tačiau yra daugybė maisto produktų, kuriuose vitamino C kiekis yra daug didesnis: 100 gramų kopūstų porcijoje yra apie 93 mg, vidutinio dydžio kiviuose - apie 56 mg, o brokoliuose - apie 51 mg.
Rašyti komentarą