Apie tai rašo Vogue.
Tai mitybos stilius, numatantis maisto produktų vartojimą be kulinarinio apdorojimo: mažus marinuotus agurkus, grikių krekerius, uogas ir fermentuotus pieno produktus.
Dietos esmė yra mažos lėkštės, o pagrindinis akcentas yra žuvies baltymai.
Maisto produktų, kuriuos galima vartoti, sąrašas:
- Konservuota riebia žuvis (sardinės, lašiša ir skumbrė) ir žuvies pagrindu pagaminti suši
- Kornišonai (ir kitos marinuoti daržovės, pvz., kopūstai)
- Uogos, ypač mėlynės
- Fermentuoti pieno produktai, pvz., jogurtas ir kefyras
- Lapinės daržovės
- Krekeriai (ypač iš nesusmulkintų produktų, pvz., grikių)
Kaip dieta gali padėti odai spindėti
Diplomuota dietologė Stephanie De Chillaz atkreipia dėmesį į moksliškai patvirtintą šiuo metu populiarių produktų naudą sveikatai, paaiškindama, kad kai kurie iš jų turi priešuždegiminių savybių ir padeda odos barjerui tinkamai funkcionuoti bei drėkinti.
Nors tyrimai parodė ryšį tarp mitybos ir odos būklės, reakcija į mitybos pokyčius gali skirtis.

Rašyti komentarą