Gian Luca išpildė vieną seniausių savo svajonių: tai – priežastis, dėl kurios tapo virtuvės šefu

Visai neseniai žinomas virtuvės šefas Gian Luca Demarco išpildė vieną didžiausių savo svajonių, o šio sekmadienio TV3 laidos „La maistas“ žiūrovus jis su tuo pakvies susipažinti iš arčiau. Taip pat jis išmokys paruošti ir savo pamėgtus, nuo vaikystės visai šeimai gaminamus raviolius, pagardintus populiariausiu Italijoje padažu.

Šį sekmadienį Gian Luca lankysis Kaune, „Liūtukas ir Ko“ šaldytos produkcijos gamykloje. Čia žiūrovai nuo pat pirmų akimirkų išvys, kaip pagaminami įvairūs blynai, bulvių patiekalai, ir, žinoma, kone visų dievinami koldūnai.

Gamyklą įkūrė dabartinio savininko tėvas – nuo pat vaikystės stebėjęs, kaip viskas keičiasi, o praeityje net ir pats savomis rankomis gaminęs koldūnus, šiandien jis džiaugiasi galėdamas pratęsti šeimos verslą.

„Negalėčiau pasakyti, kad mano tėtis buvo griežtas, bet jis tikrai visą laiką buvo teisingas. Net ir įmonės pavadinimas yra iš tėvo, kadangi pagal zodiako ženklą, jis yra Liūtas“, – pasakos laidoje jis.

Per tiek metų šaldytos produkcijos gaminimo procesai kardinaliai pasikeitė – jei anksčiau čia dirbo ant rankos pirštų suskaičiuojamas darbuotojų kiekis, o kiekvieną koldūną reikėdavo lipdyti rankomis, dabar viskas išaugo iki didžiulės gamyklos, kurioje nemažai veiksmų atlieka tam skirtos mašinos.

Per mėnesį gamykloje pagaminama virš 350 tonų šaldytos produkcijos – apie 60 proc. iš jų sudaro koldūnai. Ir nors jų rūšių yra daugybė, laidoje bus atskleista, kokius koldūnus lietuviai vis dėlto mėgsta labiausiai. Taip pat gamykloje ruošiami 8 rūšių žemaičių blynai, 12 rūšių lietiniai blynai bei kiti pusgaminiai. Būtent žemaičių blynus Gian Luca pripažins mėgstantis labiausiai iš visos lietuviškos virtuvės.

Žiūrovai išvys ir čia pat gaminamus Gian Lucos raviolius. Pasirodo, kad pastaruosius savo šeimai virtuvės šefas ruošia nuo pat vaikystės. O kartu tai yra ir priežastis, kodėl jis tapo kulinaru.

„Šįkart pamatysite didžiulės mano svajonės išsipildymą – pirmąją mano raviolių pakuotę. O ateityje reikės sugalvoti ir kitų naujų receptų, tad sekmadienio laidoje gaminsime rikota ir špinatais įdarytus raviolius“, – kvies Gian Luca.

Virtuvės šefas papasakos, kaip šį patiekalą pagaminti nuo pat pirmų žingsnių – parodys net ir tai, kaip pagaminti tešlą. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad ravioliams skirtos tešlos negalima gardinti druska, kadangi pastaroji verčia tešlą keisti reikiamą konsistenciją?

O kaip paruošti tinkamą įdarą? Pirmiausiai ant keptuvėje įkaitinto alyvuogių aliejaus pakepinkite špinatus ir juos užpilkite šlakeliu vandens bei apiberkite druska. Suminkštėjusius špinatus nusausinkite ir sumalkite.

Tuomet imkite ruošti likusį įdarą – ant rikotos sūrio patarkuokite muskato riešutą, o tuomet visa tai sumaišykite su parmigiano sūriu. Viską dar pagardinkite pipirais ir druska, o vėliau sumaišykite su špinatais.

Virtuvės šefas laidoje išduos ir gardžiausią raviolių padažą. Anot jo, pats populiariausias padažas Italijoje garsėja savo paprastumu – norint jį paruošti, tereikia keptuvėje išlydyti sviestą ir jį pagardinti šalaviju.

Tobulų Gian Lucos raviolių paslaptis – jau šį sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9.30 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder