© Lidl nuotr.
Idėjos savaitgaliui: lengvai paruošiami kalakutienos maltinukai ir gardūs sumuštiniai su lašiša
Patiekalui reikės:
- 600 g smulkintos kalakutienos iš šlaunelių;
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno;
- 2 pjaustytų česnako skiltelių;
- 1 kiaušinio;
- 3 v. š. džiovintų mėtų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Aliejaus kepimui;
- Ryžių, grikių arba bulvių garnyrui;
- Šviežių arba marinuotų daržovių.
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišykite smulkintą kalakutieną, svogūną, česnakus, džiovintas mėtas ir kitus prieskonius, į masę įmuškite kiaušinį, ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Iš gautos masės suformuokite nedidelius maltinukus.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje iki vidutinės kaitros. Apie 5–7 minutes kepkite kalakutienos maltinukus, kol jie taps auksinės spalvos.
- Iškeptus maltinukus patiekite kartu su virtais ryžiais ar grikiais, taip pat keptomis bulvėmis.
- Paskaninkite juos mėgstamomis šviežiomis arba marinuotomis, raugintomis daržovėmis.
Šaltai rūkytos lašišos sumuštiniai su avokadu
„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti tikrą pusryčių klasiką – sumuštinius su lašiša ir avokadu. Patiekalą pagaminsite vos per kelias minutes, ir galėsite iškart mėgautis sočiais pusryčiais.
Jums reikės:
- 8 riekelių mėgstamos duonos;
- 200 g šaltai rūkytos arba sūdytos lašišos filė;
- 1 didelio supjaustyto avokado;
- Krapų ar petražolių pagal skonį;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Šlakelio citrinos sulčių;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Lašišą ir avokadą supjaustykite plonais griežinėliais.
- Pakepinkite mėgstamą duoną alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrus.
- Ant pakepintos duonos sudėkite avokado griežinėlius ir lašišą.
- Sumuštinius apibarstykite krapais ar petražolėmis bei druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis.
Rašyti komentarą