Keptos cukinijos su aštriu padažu
2 cukinijos
Mėtų pagal skonį
Pusė aitriosios paprikos
4 skiltelės česnako
2 šaukštai citrinos sulčių
Šaukštelis skysto medaus
Šaukštelis sojų padažo
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Cukinijas supjaustyti plonais griežinėliais. Pagardinti prieskoniais ir marinuoti 40 min. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, medumi ir sojų padažu. Sudėti smulkintą papriką, mėtas, išspaustą česnaką, pasūdyti. Kepimo groteles patepti aliejumi ir kepti cukinijas, kol atsiras tamsių dryželių. Patiekti apliejus gautu padažu.
4 porcijos
100 g 56 kcal
Ruošti 1 val.
Cukinijų suflė su grybų padažu
2 cukinijos
6 pievagrybiai
4 kiaušiniai
Svogūnas
150 g grietinės
Sviesto kepti
250 ml pieno
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
GAMINIMAS. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išplakti ir sutrinti elektriniu trintuvu su pjaustytomis cukinijomis, pienu, miltais. Supilti tirpintą sviestą. Pagardinti prieskoniais. Baltymus išplakti iki standumo. Atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo indą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
Pievagrybius supjaustyti, pakepinti ir susmulkinti elektriniu trintuvu. Sudėti pakepintą svogūną, grietinę ir išmaišyti. Suflė patiekti su grybų padažu.
5 porcijos
100 g 112 kcal
Ruošti 50 min.
Įdarytos cukinijos
2 vidutinės cukinijos
500 g maltos jautienos
Svogūnas
2 skiltelės česnako
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejaus kepti
200 g sūrio
Žalumynų pagal skonį
GAMINIMAS. Svogūną nulupti ir susmulkinti. Cukinijas perpjauti išilgai, atsargiai išskobti minkštimą ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Mėsą sumaišyti su svogūnu, cukinijomis ir išspaustu česnaku. Pagardinti prieskoniais, suberti džiūvėsėlius ir išminkyti. Cukinijų laivelius patepti aliejumi ir įdaryti gauta mase. Sudėti ant folijos ir kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir dar kepti apie 15 min. Patiekti papuošus mėgstamais žalumynais.
4 porcijos
100 g 128 kcal
Ruošti 1 val.
Pikantiška užtepėlė
2 nedidelės cukinijos
Morka
Didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
Šaukštelis cukraus
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Šaukštelis maltos raudonos paprikos
Aliejaus kepti
25 g petražolių
GAMINIMAS. Cukinijas nuplauti, nusausinti ir supjaustyti kubeliais. Morką sutarkuoti, svogūną, česnako skilteles, petražoles susmulkinti. Svogūną kepti, kol įgaus auksinį atspalvį. Sudėti morką ir kepinti 2 min. Įmaišyti česnaką, cukinijas, suberti cukrų. Troškinti apie 5 min. Pagardinti prieskoniais ir maišant kepti, kol suminkštės. Suberti smulkintas petražoles ir leisti pastovėti 5 min.
4 porcijos
100 g 118 kcal
Ruošti 40 min.
Cukinijų ir sūrio apkepas
1 kg cukinijų
2 svogūnai
Aliejaus ir sviesto kepti
150 g kietojo sūrio
100 ml grietinėlės
4 kiaušiniai
2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo
Šaukštas garstyčių
Česnako skiltelė
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Petražolių puošti
GAMINIMAS. Keptuvėje įkaitinti sviestą ir aliejų. Cukinijas ir svogūnus supjaustyti. Svogūnus kepti, kol įgaus auksinį atspalvį. Sudėti cukinijas ir smulkintą česnako skiltelę.
Grietinėlę išplakti su kiaušiniais. Sudėti krakmolą, garstyčias, pagardinti prieskoniais. Gerai išmaišyti.
Kai kepamos cukinijos truputį paruduos, perdėti į kepimo indą, aplieti grietinėlės ir kiaušinių padažu. Apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepti apie 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Patiekti papuošus petražolėmis.
7 porcijos
100 g 135 kcal
Ruošti 50 min.
Kiaulienos ir cukinijų kotletai
600 g maltos kiaulienos
Svogūnas
Vidutinė cukinija
Kiaušinis
Maltų džiūvėsėlių pagal skonį
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Saulėgrąžų aliejaus kepti
GAMINIMAS. Cukiniją nuplauti ir stambiai sutarkuoti. Svogūną smulkiai sutarkuoti. Mėsą sumaišyti su cukinija, svogūnu, įmušti kiaušinį, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Iš gautos masės formuoti kotletus, kiekvieną apvolioti džiūvėsėliais. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Uždengti ir dar troškinti apie 5 min.
4 porcijos
100 g 211 kcal
Ruošti 40 min.
Rašyti komentarą